tiistai, 21 toukokuun

Yritys hakeutuu konkurssiin vapaaehtoisesti maksuvaikeuksien ja kannattamattoman toiminnan takia.

Näyttelijä ja tv-juontaja Janne Kataja kuvattuna kotonaan Riihimäellä tammikuussa. Kuva: Heidi Kononen / Yle

Janne Katajan ja Aku Hirviniemen tuotantoyhtiö Hihhihhii oy hakeutuu konkurssiin. Yhtiö kertoo jättäneensä maanantaina vapaaehtoisen konkurssihakemuksen.

Sekä Kataja että Hirviniemi ovat Suomessa todella tunnettuja näyttelijöitä ja esiintyjiä. Heidän yhtiönsä järjestää tv- ja elokuvatuotantoja ja tapahtumia. Sillä on myös kiinteistönvuokrausta ja lelukauppoja.

Tuotantoyhtiön toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja Pekka Kataja vahvistaa Ylelle uutisen.

– Pitää paikkaansa valitettavasti.

Viestikohuissa ollut Aku Hirviniemi erosi tuotantoyhtiö Hihhihhiin hallituksesta loppuvuodesta taatakseen yhtiölle työrauhan. Hän on yhä yhtiön osakas.

Tilikaudella 2022 yhtiölle kertyi tappiota 416 000 euroa viiden miljoonan euron liikevaihdolla. Yhtiö työllisti silloin 39 henkilöä.

Lelukaupoilla meni huonosti

Pekka Katajan mukaan konkurssiin hakeutuminen johtuu kannattamattomasta liiketoiminnasta, mikä johti maksuvaikeuksiin. Tv- ja elokuvatuotanto olivat kannattavia, mutta lelukaupat eivät.

– Ostajat ovat kadonneet lelukaupoista. Se heijastelee maan taloudellista tilaa, Pekka Kataja sanoo.

Yhtiön nettisivujen mukaan Pieniä Lelukauppoja on neljä: Riihimäellä, Lempäälän Ideaparkissa sekä Helsingin ja Tampereen Stockmanneilla.

Tampereen pieni lelukauppa avasi ovensa Lempäälän Ideapark-kauppakeskuksessa syyskuussa 2023. Kauppa sijaitsi aiemmin Tampereen Hämeenkadulla. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Taloustilanne on ollut Pekka Katajan mukaan viimeinen naula arkkuun lelukaupoille. Siksi yritys päätti itse hakeutua konkurssiin.

– Näköpiirissä ei ollut, että talous piristyisi.

Lelukaupat jatkavat Pekka Katajan mukaan ainakin toistaiseksi. Oikeus määrää aikanaan pesänhoitajan konkurssitilanteessa.

Kyllä isä osaa kerännyt hyvin katsojia

Nyt moni asia on auki. Tuotantoyhtiö pyrkii tekemään valmiiksi keskeneräiset tuotannot. Halu siihen on suuri.

Tuotantoyhtiö on esimerkiksi tuoreen Tampereella kuvatun Kyllä isä osaa -elokuvan takana yhdessä Tampereen Komediateatterin kanssa. Sillä on Pekka Katajan mukaan ollut hyvin katsojia. Elokuva pyörii parhaillaan elokuvateattereissa. Se keräsi heti 11 päivässä lähes 120 000 katsojaa.

Yritys on ollut myös tekemässä esimerkiksi Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvia sekä Swingers– ja Keihäsmatkat-tuotantoja.

Korjaus klo 19.02 Keihäsmatkat on tv-sarja, eikä elokuva. Päivitetty myös tilinpäätöstietoja.

Jaa.
Exit mobile version