lauantai, 19 lokakuun

Kuopion Palloseuran yleisöennätys voi rikkoutua, kun joukkue pelaa jalkapallon miesten Suomen mestaruudesta Kuopiossa lauantaina.

Jos KuPS voittaa HJK:n, juhlii se varmuudella seitsemättä SM-kultaansa. Tasapeli tai tappiokin riittää, jos Tampereen Ilves ei voita omaa päätösotteluaan.

Tässä jutussa kerromme, miten KuPS aikoo turvallisesti saada alle 5 000 katsojan stadionille jopa 9 000 ihmistä.

Tilanne on poikkeuksellinen. KuPSin kauden kotiotteluiden yleisökeskiarvo on vajaat 3 200 ihmistä. Enimmillään yksittäisessä ottelussa on ollut reilut 4 100 katsojaa.

KuPSin nykyinen yleisöennätys syntyi lokakuussa 2021, kun kauden päätösottelussa KuPS-HJK paikalla oli 7 890 katsojaa. KuPS joutui silloin tyytymään hopeaan.

Keskiviikkoiltapäivään mennessä lauantain otteluun oli myyty reilut 6 600 lippua.

Voiko ottelu olla loppuunmyyty?

KuPS ei ole vielä tehnyt päätöstä, kuinka paljon ihmisiä stadionille voidaan ottaa. Jonkinlainen kipuraja on seuran myynti- ja markkinointipäällikkö Tero Taipaleen mukaan noin 9 000 katsojaa.

– Kattoa ei ole kuitenkaan vielä asetettu. Viime kädessä se keskustelu käydään poliisin kanssa.

Miten katsojien turvallisuudesta on huolehdittu?

Järjestyksenvalvojia on rekrytoitu otteluun enemmän kuin koskaan aiemmin KuPSin kotiotteluissa. Valvojien tarkkaa määrää ei kerrota julkisuuteen.

KuPS on määritellyt ottelun niin sanotuksi korkean riskin otteluksi. Syinä ovat suuri yleisömäärä, ottelun pelipäivä viikonloppuna sekä vastustaja HJK.

Järjestyshäiriöiden riskiä madaltaa hieman se, että HJK:lla ei ole ottelussa enää pelillistä panosta. Se voittaa pronssia, päättyi ottelu miten tahansa.

KuPSin tämän hetkisen tiedon mukaan HJK-kannattajia saapuu peliin arviolta 100–200, kun esimerkiksi kolme vuotta sitten heitä saapui noin 450. HJK-kannattajilla on ottelussa oma, muista katsomoista eristetty osa.

Myös Itä-Suomen poliisi on varannut resurssia ottelusta mahdollisesti aiheutuvien liikenne- ja järjestyshäiriöiden selvittelyyn.

Mihin katsomoihin saa vielä lippuja?

Keskuskentän istumapaikat eli pääkatsomo, päätykatsomo sekä puinen aurinkokatsomo myytiin loppuun jo viikkoja sitten.

Lippuja on vielä saatavilla lauantain ottelua varten avattuihin seisomakatsomoihin tulostaulun päätyyn ja aurinkokatsomon eteen.

Mistä saa makkaraa, kahvia tai olutta? Entä missä pääsee vessaan?

Kioskeja, anniskelupisteitä ja bajamajoja on tavanomaista enemmän.

– Bajamajoja varaudutaan tarvittaessa tilaamaan vielä lisää, ettei sinne synny mitään käärmenäyttelyä, sanoo Tero Taipale.

Perusperiaate on, että katsoja saisi tarvitsemansa palvelut siltä alueelta, josta katsoo ottelua.

Jonoihin kannattaa silti varautua – etenkin jos nälkä, jano tai vessahätä iskee ottelun puoliajalla.

– Uskon, että palvelutaso on vähintään kohtuullinen, ellei jopa kohtuullinen plus, sanoo Tero Taipale.

KuPSin omat myyntipisteet eivät tule riittämään, ja paikalle onkin Taipaleen mukaan kyselty kioskinpitäjiä jopa torimyyjiä myöten.

– Olen laittanut viestiä yrittäjille, joilla on vähänkään semmoinen koju, että sen voisi tuoda tänne.

Moneltako stadionille kannattaa saapua ja mistä pääsee sisään?

KuPS suosittelee saapumaan otteluun hyvissä ajoin. Portit aukeavat kello 16 eli kaksi tuntia ennen ottelun alkamista.

Oma auto kannattaa jättää mahdollisuuksien mukaan kotiin tai pysäköidä se kauemmaksi, koska stadionin lähistöllä on rajallisesti parkkipaikkoja.

KuPS järjestää otteluun myös bussikuljetuksia keskustasta.

Keskuskentän ympäristön rakennustöiden vuoksi stadionilla on käytetty tällä kaudella vain pääsisäänkäyntiä, mutta nyt aurinkokatsomon puolelle on oma sisäänkäynti. Vieraskannattajilla on oma kulkunsa tulostaulun puoleisesta päädystä.

Voiko ottelun katsoa jostain ilmaiseksi?

Ottelun voi katsoa suorana Ylen tv2:ssa tai Yle Areenassa.

Jaa.
Exit mobile version