sunnuntai, 12 toukokuun

Suurehko peräkärry on Ukrainan kilvissä, ja kärryn varikolle hinanneen yrittäjän mukaan näyttää siltä, että lasti on huolellisesti pakattu avustuskuormaksi.

Turkulaisen hinausyrityksen varikolla seisoo erikoinen peräkärry. Suurehko kärry on täynnä kodinkoneita: pyykinpesukoneita, astianpesukoneita, jääkaappeja, pölynimureita.

Tavara on käytettyä, mutta päällisin puolin tarkasteltuna käyttökelpoisessa kunnossa.

– Kärry oli ollut pari kuukautta Raision Ikean parkkipaikalla hylättynä. Ikea otti lopulta Raision kaupunkiin yhteyttä ja kärry siirrettiin tänne meille, sanoo hinausyrittäjä Esa Harkka Harkka-Yhtiöistä.

Harkka on lastin kanssa ihmeissään, mutta yksi vihje hänellä on: kärryssä on Ukrainan kilvet.

– Vahva epäilykseni on, että nämä ovat Suomesta Ukrainaan vietäväksi kerättyjä kodinkoneita. Koneiden väliin on laitettu pahvia suojaksi ja osa koneista on melko uusia.

Jos omistajaa ei löydy, kuorma menee romuksi

Esa Harkka on ollut kärrystä yhteydessä Ukrainan suurlähetystöön, mutta lähetystö ei ole vielä Harkalle vastannut.

Harkka aikoo pitää kärryn varikolla ainakin pari kuukautta. Jossain vaiheessa se on kuitenkin vietävä romuksi. Sitä Harkka ei mielellään tekisi, jos kyseessä on Ukrainaan tarkoitettu avustus.

– Kyllä tälle tarvitsisi koti löytää. Ukrainassa on uutiskuvien perusteella pommitettu kodit, siellä näille olisi varrmasti käyttöä, hän pohtii.

Jaa.
Exit mobile version