tiistai, 8 lokakuun

Pyhäjärvellä Honkavuoren hiihtokeskuksessa uusien latuvalojen kustannukset nousevat jopa yli 100 000 euroon.

Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa on käynnissä kummallisten rikosten vyyhti.

Pyhäjärvellä Honkavuoren hiihtokeskuksessa muutama vuosi sitten uusituista kuuden kilometrin kuntoradan latuvaloista osa on alkusyksyn aikana rikottu ja 80 pylväästä on varastettu kaapelit.

Kyläseura Lamminahon Ahto on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Poliisi tutkii asiaa, ja asiasta jotain tietävien toivotaan ilmoittavan havainnoistaan suoraan poliisille.

Hiihto ensilumen ladulla saattaa tapahtua tänä syksynä otsalampun valossa. Seuran mukaan uusien latuvalojen kustannukset nousevat jopa yli 100 000 euroon.

– Harmittaa aivan julmetusti. Latuvalojen kaapelien varastaminen tuntuu koko yhteisöä halventavalta tempulta, sanoo Lamminahon Ahton varapuheenjohtaja Esa Ryynänen.

Rikoskomisario Minna Vuoren mukaan Jokilaaksojen alueella on syksyn aikana tapahtunut samantyyppisiä varkauksia ainakin Haapajärvellä, Haapavedellä, Kärsämäellä ja Oulaisissa.

– On varastettu muun muassa kaapeleita ja polttoaineita työmailta ja yritysten tiloista, kertoo Vuori.

Muutamaa epäiltyä on Vuoren mukaan kuulusteltu jo viime viikolla Pyhäjärvenkin tapauksesta.

– Kyse on mitä todennäköisimmin poliisin vanhoista tutuista, jotka vaikuttavat rahoittavan varkauksilla omaa huumeiden käyttöään.

Honkavuori on useiden arvokisojen näyttämö

Ryynänen mukaan vielä ei tiedetä, joudutaanko jotain rakenteita purkamaan pois ennen kuin päästään uudelleen rakentamaan rikkoutuneita ja anastuksen kohteeksi joutuneita valaisinlaitteita.

Kyseessä on myös yleensä marraskuussa avattava ensilumenlatu, jota varten on säilötty lunta talvelta.

– Jos saisimme muutaman tolpan valot käyttöön ja irrotettua siitä isosta verkosta, niin silloin ehkä olisi mahdollista hiihtää keinovalon avulla syksyn aikana, mutta kyllä riskinä on, että otsalamppuun pitää varautua.

Honkavuori on tunnettu ulkoilualue, jota Lamminahon Ahto on kehittänyt viime vuodet ja vuosikymmenet alueen asukkaiden yhteiseksi vapaa-ajanviettopaikaksi.

Ulkoilualueen maastoissa on järjestetty vuosien saatossa myös useita hiihdon arvokilpailuja, kuten nuorten SM-hiihdot viime vuonna ja aikuisten SM-hiihdot kolme vuotta sitten. Viime vuosina alueelle on valmistunut muun muassa kuntoportaat, täysimittainen frisbeegolfrata ja viimeksi maastopyöräreitti.

– Honkavuoren hiihtokeskus on ollut meidän urheiluseuran toiminnan keskiössä vuosikymmeniä ja alueen eteen on tehty paljon työtä, sanoo Ryynänen.

Jaa.
Exit mobile version