lauantai, 21 syyskuun

Rökäletappiot urheilussa ja taloudessa viime kaudella kärsinyt jääkiekkoyhtiö JYP tähtää nousuun uudella strategialla.

JYP Jyväskylä ei ole 2020-luvulla yltänyt jääkiekon SM-liigassa kymmenen parhaan joukkoon. Viime kaudella seura juhli satavuotiasta taivaltaan ja jäi sarjassa sijalle 13. Viime viikolla kiekkoyhtiö julkisti tilikauden tuloksensa. Se päätyi 1,4 miljoonaa euroa pakkaselle.

Radio Suomen lähetyksessä maanantaina JYPin hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen kiteytti kauden toteamalla, että eihän se mennyt putkeen.

– Toki hyvään draamaan kuuluu, että asiat eivät mene niin kuin suunnitellaan ja joka kauteen mahtuu ongelmia ja unettomia öitä.

Seppäsen mukaan peiliin on katsottu, kevään pettymyksen karvas kalkki on nielty ja seura on keskittynyt puoli vuotta tulevaisuuden rakentamiseen.

Strategiassa panostetaan vastuullisuusohjelmiin, avoimempaan tiedottamiseen faneille omilla alustoilla ja joukkueen nostamiseen entistä enemmän koko Keski-Suomen joukkueeksi.

Seppänen arvioi, että viime kauden kuohunta, kritiikki ja tyytymättömyys olivat aiheellisia, mutta todistavat samalla kaupungin vahvan JYP-sydämen ja -hengen.

– Koen, että ihmiset olivat huolissaan JYPin tilasta ja kyllä urheiluseuralle on paljon karmeampi tilanne, jos se ei kiinnosta ketään.

Seurojen budjeteissa suuret erot

Jääkiekon SM-liigassa pelaa uudistetulla kaudella 16 joukkuetta, joiden taloudelliset resurssit vaihtelevat suuresti. Oulun Kärpät pyörii 35 miljoonan euron liikevaihdolla, Kuopion Kalpa yhdeksällä miljoonalla ja Lappeenrannan SaiPa viidellä miljoonalla. JYP on jämähtänyt seitsemän miljoonan euron liikevaihtoon.

Jukka Seppänen nostaa seuran viime vuosien kestosynniksi liiallisen luottamisen Hipposhankkeen ja uuden jäähallin toteutumiseen.

Jyväskylän kaupunki on pitkään suunnitellut Hippoksen liikuntapuiston alueelle 200 miljoonan euron rakennushanketta liikunnan ja urheilun tarpeisiin.

– Se on ollut viimeiset kolme–neljä vuotta aina 6–12 kuukauden päässä aloittamisesta, mutta aina siirtynyt.

Nyt kiekkoyhtiö keskittyy oman toiminnan kehittämiseen.

– Sitä on nyt tehty aika vahvasti – tuli uutta hallia tai ei, Seppänen toteaa.

Kausi alkaa mestareiden kohtaamisilla

Uusi kausi alkaa JYPillä räväkästi, sillä neljässä ensimmäisessä ottelussa vastaan tulevat viime kauden kärkijoukkueet ja otteluista kolme pelataan Hippoksella.

– Meillä on vähän haasteita kokoonpanossa, mutta toisaalta meidän nuoret ovat esiintyneet tosi hyvin harjoitusotteluissa ja he ansaitsevat paikkansa liigapeleissä.

Seppänen vakuuttaa, että joukkue on valmis taistelemaan ja toivoo, että yleisö ottaa joukkueen omakseen.

– Saataisiin Hippos taas paikaksi, jossa vierasjoukkueen on vaikea menestyä.

Jaa.
Exit mobile version