tiistai, 21 toukokuun

Henkirikos tapahtui Kirrin uimarannalla 21. joulukuuta. Paikalta löydettiin 25-vuotias mies ammuttuna.

Jyväskylässä Kirrin uimarannalla tapahtuneen henkirikoksen käsittely alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa maanantaina.

Syyttäjä luki syytteet kahdelle parikymppiselle miehelle joulukuussa tapahtuneesta taposta. Vastaajat kiistävät syyllistyneensä tappoon ja vetoavat hätävarjeluun.

Uhrilla ja toisella syytetyistä on yhteistä huumerikostaustaa. Haastehakemuksen mukaan uhri on ollut syytetylle velkaa.

Henkirikos tapahtui uimarannalla 21. joulukuuta. Paikalta löydettiin 25-vuotias mies ammuttuna.

Tapauksen esitutkintamateriaaliin kuuluva viestinvaihto osoittaa, että parikymppiset miehet järjestivät uhrille junaliput Jyväskylään. Viestinvaihtoa luettiin oikeudessa. Uhri kuljetettiin Kirrin uimarannalle, joka oli hänelle vieras paikka. Vastaajilla oli mukanaan nyrkkirauta ja ilmapistooli. Myös uhrilla oli mukanaan ase.

Syyttäjän mukaan toinen syytetyistä löi uhria nyrkkiraudalla ja molemmat ampuivat uhria useita kertoja.

Aiemmin poliisi tutki tapausta murhana, myöhemmin tutkintanimike täsmentyi tapoksi. Tutkinnan perusteella ei ollut syytä epäillä, että henkirikos olisi tehty vakaasti harkiten.

Syyttäjän ja teosta syytettyjen näkemykset uhrin kuolemaan johtaneista tapahtumista eroavat toisistaan.

Käräjäoikeudessa esitettiin rekonstruktiovideo, joka perustuu toisen syytetyn kertomaan tilanteesta. Syytetyn kertoman mukaan uhrin mukanaan tuoma ase laukesi hätävarjelutilanteessa, kun hän käänsi uhrin kädessä olevaa asetta kohti uhria.

Syyttäjän mielestä tämä ei ole todisteiden valossa uskottavaa. Syyttäjän keskeinen näyttö perustuu oikeuslääketieteelliseen näyttöön ja aseteknisiin tutkimuksiin sekä tapahtumapaikan kuviin ja kuvantamiseen.

Syytetyt jättivät uhrin rannan parkkipaikalle hengenvaarallisesti loukkantuneena tai jo kuolleena. He veivät uhrin repun. Ilmoituksen poliisille teki sivullinen.

Samaan kokonaisuuteen kuuluvat ryöstö, törkeä ryöstö ja rikoksentekijän suojeleminen käsitellään myöhemmin tällä viikolla. Kokonaisuudelle on varattu kolme istuntopäivää.

Rangaistusvaatimukset luetaan vasta viimeisenä käsittelypäivänä eli torstaina.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 29.4.2024 klo 15.36.

Jaa.
Exit mobile version