maanantai, 8 heinäkuun

Miesten mahat ovat usein avoimen keskustelun kohteena. Miksi niiden arvostelua ei paheksuta samaan tapaan kuin naisten? Kerro kokemuksesi, teemme juttua aiheesta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähes joka toisella suomalaisella naisella ja miehellä on vyötärölihavuutta. Keskustelu miesten ulkonäöstä sukeutuu helposti painoon ja mahat ovat usein sen kohteena. Mutta miksi niiden arvostelua ei paheksuta samaan tapaan kuin naisten?

Omaan kehoon ja ulkonäköön liittyvät paineet ovat laajentuneet koskemaan kaikkia sukupuolia ja yhteiskuntaryhmiä. Kehonkuvan ongelmat on ollut tapana mieltää liitettäväksi ylempiin yhteiskuntaluokkiin, mutta THL:n seurantatutkimuksen mukaan tyytymättömyys omaan kehoon sekä negatiivisemmaksi kehittyvä kehonkuva ovat tyypillisempiä matalasti koulutetuilla.

– Positiivinen kehonkuva ja oman kehon arvostaminen ovat yhteydessä parempaan fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen, korkeampaan itsetuntoon ja terveellisempiin ruokailutottumuksiin, sanoo Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Elena Rosenqvist.

Kehopositiivisuus-ajattelusta ja itsensä hyväksymisestä puhutaan paljon. Mitä pitäisi tapahtua, että se ulottuisi myös miesten vatsoihin?

Etsimme haastateltaviksi miehiksi identifioituvia, jotka ovat ylpeitä mahoistaan ja ovat valmiita tulemaan haastateltaviksi sekä kuvattavaksi mahansa kanssa.

Kerro meille kokemuksesi täyttämällä alla oleva lomake, teemme aiheesta juttua.

Jaa.
Exit mobile version