lauantai, 21 syyskuun

Taloyhtiö lähetti Rauman kaupungille laskun rakennuksen eteen pysäköidyistä sähköpotkulaudoista. Kaupunki kieltäytyi maksamasta. Asia on viety hallinto-oikeuteen.

Rauman kaupungin ja Vanhan Rauman alueella sijaitsevan taloyhtiön välille on syntynyt kiista sähköpotkulaudoista. Tapausta käsitellään Turun hallinto-oikeudessa.

Erimielisyys sai alkunsa, kun taloyhtiön edustalle oli viime syksynä pysäköity sähköpotkulautoja. Taloyhtiö vaati kaupunkia poistamaan laudat.

Kaupunki välitti tiedon sähköpotkulautoja vuokraavalle yritykselle.

Pysäköintiongelma ei kuitenkaan jäänyt yhteen kertaan. Seuraavalla kerralla taloyhtiö lähestyi kaupunkia ilmoittamalla, että jos laudat eivät ole hävinneet saman päivän aikana, yhtiö lähettää kaupungille 50 euron laskun jokaisen yksittäisen sähköpotkulaudan siirrosta.

Kaupungin mielestä laudat eivät olleet sen vastuulla. Niinpä taloyhtiö siirsi laudat itse ja lähetti kaupungille 200 euron laskun. Kaupunki jätti laskun maksamatta.

Erimielisyys kunnan vastuista

Taloyhtiö on valittanut hallinto-oikeuteen ja vedonnut päätöksen lainvastaisuuteen sekä viranomaisen päätösvallan ylitykseen.

Kaupunki kiistää valituksen perusteet ja vetoaa lakiin kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta. Rauman virkamiesten mielestä laki velvoittaa pitämään kadun siistinä, mutta ei vaadi siirtämään sähköpotkulautoja päivän varoitusajalla.

– Ainoastaan, mikäli sähköpotkulauta olisi ollut paikoillaan niin pitkän aikaa, että se voitaisiin katsoa hylätyksi, voisi kunta siirtää sen varastoonsa, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kirjoittaa.

Rauman tekninen lautakunta käsittelee lausuntoa tänään tiistaina. Hallinto-oikeus ratkaisee asian myöhemmin.

Jaa.
Exit mobile version