perjantai, 17 toukokuun

Päivystävän päällikön Sebastian Holmin mukaan on harvinaista, että tulipalo syttyy kertaalleen sammutetussa rakennuksessa uudelleen.

Tulipalo tuhosi keskiviikkona varsinaissuomalaisen Salon Tupurin päiväkodin käyttökelvottomaksi.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Sebastian Holm kertoo, että kattorakenteissa ollut tulipalo saatiin sammutettua keskiviikkoiltana, mutta palopaikalla tehdään edelleen jälkivartiointia. Hänen mukaansa tilanne on kuitenkin rauhallinen, eikä enää ole riskiä, että tulipalo syttyisi uudestaan.

Hätäkeskus sai ilmoituksen tulipalosta keskiviikkona kello 14 jälkeen iltapäivällä. Tulipalo saatiin sammutettua, mutta rakennus leimahti tuleen uudelleen pari tuntia myöhemmin.

Paikalla jälkivartiointia tekemässä ollut pelastuslaitoksen yksikkö huomasi savun ja sammutustyöt saatiin aloitettua nopeasti. Uusi tulipalo oli kuitenkin aiempaa voimakkaampi.

”Yksittäisiä tapauksia vuodessa”

Päivystävän päällikön Sebastian Holmin mukaan ei tarkasti tiedetä, miksi tulipalo syttyi uudestaan. Tätä arvioidaan hänen mukaansa palontutkinnassa.

Tulipalon syttyminen uudelleen on hänen mukaansa harvinaista.

– Varsinais-Suomessa on yksittäisiä tapauksia vuodessa. Yleensä tällaista tapahtuu rintamamiestaloissa, joissa on haastavat rakenteet, Holm kommentoi.

Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Salon kaupunki kertoi eilen, että päiväkodin kolme lapsiryhmää ovat tänään väistötiloissa kaupungin muissa päiväkodeissa. Salon kaupunki on luvannut tiedottaa tänään tarkemmin jatkosta.

Jaa.
Exit mobile version