keskiviikko, 9 lokakuun

Kittilän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se ei perustaisi tilapäistä valiokuntaa kunnanjohtajan irtisanomiseksi.

Kittilässä sorvattu aloite rikoksista tuomitun kunnanjohtaja Timo Kurulan irtisanomiseksi ei saanut kannatusta kunnanhallitukselta.

Aloitteessa esitettiin tilapäisen valiokunnan perustamista Kurulan irtisanomiseksi. Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että tilapäistä valiokuntaa ei perusteta. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.) perustelee, että kyse on vuosien takaisista tapahtumista, ja Kurula oli tuolloin eri asemassa.

– Timo on ollut silloin luottamushenkilönä ja nyt kunnanjohtajana, kunnanjohtajana hommat ovat toimineet aivan moitteettomasti, Rajala sanoo.

Rajalan mukaan valtuustossa 20 valtuutettua käytti puheenvuoroja Kurulan puolesta. Lisäksi Rajala toteaa, että kunnan henkilöstö on ollut tyytyväinen Kurulan työhön.

Kunnanhallituksen jäsenistä vain Esa Ylläsjärvi (Oikeudenmukainen Kittilä) oli eri linjoilla muun kunnanhallituksen kanssa, mutta hänen esityksensä ei saanut kannatusta, joten asiasta ei äänestetty. Ylläsjärvi jätti kunnanhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen.

Aloite tilapäisen valiokunnan perustamisesta käsitellään valtuustossa, joka päättää lopullisesti asiasta.

Uusin tuomio annettiin syyskuussa

Kurula on tuomittu kaksi kertaa ehdolliseen vankeusrangaistukseen vuosien takaisesta toiminnastaan kuntapäättäjänä. Uudempi tuomio annettiin 10. syyskuuta.

Aloitteessa todetaan, että Kurula on tehnyt rikokset useita vuosia sitten, mutta on koko oikeudenkäynnin ajan kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Aloitteen mukaan johtopäätös on, että Kurula ei nauti tarpeeksi luottamusta kunnanjohtajan tehtävän hoitamiseksi. Aloitteessa todetaan, että tilanne on kunnan maineenkin kannalta kestämätön.

Kuuden valtuutetun ja yhden varavaltuutetun allekirjoittaman aloitteen jätti valtuutettu Inkeri Yritys (Oikeudenmukainen Kittilä). Muut allekirjoittajat edustavat vihreitä ja kokoomusta.

Tuomioita virka-aseman väärinkäyttämisestä

Syyskuussa Kurulalle annettu tuomio koskee oikeustieteilijä Pertti Eilavaaran laskuja. Eilavaaralta tilattiin asiantuntijapalveluita kunnan laskuun, vaikka kunnanhallitus ei ollut tehnyt hankinnasta hankintapäätöstä.

Korkeimman oikeuden mukaan Eilavaaran lähettämän laskun maksuvelvollisuus ei kuulunut kunnalle.

Kurula tuomittiin petoksen yrityksestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä virka-aseman väärinkäyttämisestä 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Aiempi tuomio annettiin maaliskuussa 2023, jolloin korkein oikeus tuomitsi Kurulan virka-aseman väärinkäyttämisestä 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Jaa.
Exit mobile version