perjantai, 11 lokakuun

Kansanedustaja Jenna Simulan (ps.) välihuudosta seurannutta keskustelua pidettiin tarpeellisena.

Eduskunnan puhemiesneuvosto ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat keskustelivat perjantaina aamulla puolentoista tunnin ajan eduskunnan puhekulttuurista.

Kansanedustaja Mats Löfström (r.) nosti esille kansanedustaja Jenna Simulan (ps.) välihuudon budjetin lähetekeskustelussa 24. syyskuuta. Simula oli kommentoinut SDP:n puheenjohtajan Antti Lindtmanin puheenvuoron ruotsinkielistä kohtaa, että ”saisiko arabiaksi saman”.

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) kertoi puhemiesten, valiokuntien puheenjohtajien ja ryhmäjohtajien keskustelun sujuneen hyvässä hengessä.

– Me kävimme pitkän ja varmaan kaikkien osallistujien mielestä hedelmällisen ja tarpeellisen keskustelun eduskunnan puhekulttuurista painottuen kyselytunteihin ja vastaaviin debattitilanteisiin.

Halla-ahon mukaan Simulan välihuudosta käytettiin muutama puheenvuoro.

– Yhteinen näkemys saavutettiin siitä, että välihuutoja saatetaan joskus tulkita toisin kuin välihuudon esittäjä on sen tarkoittanut. Ei tästä sen laajempaa keskustelua ollut mitään tarvetta käydä, Halla-aho totesi.

Simula aikoo jatkaa välihuutojaan

Kokoukseen osallistunut Simula ei pahoitellut välihuutoaan eikä sellaista Halla-ahon kukaan pyytänytkään.

Simula kertoi kokouksen jälkeen, että hän aikoo jatkaa välihuutojaan myös tulevaisuudessa.

Halla-aho kertoi, että kokouksessa puhuttiin yleisesti sellaisista ilmiöistä, jotka ovat kansanedustajien ja täysistuntoja seuraavien kansalaisten mielestä häiritseviä.

– Esimerkiksi kova meteli, päälle puhuminen, häiritsevä käyttäytyminen ja kunnioituksen puute muita keskustelijoita kohtaan. Kaikki ryhmät sitoutuivat siihen, että viestiä välitetään ryhmiin ja jokainen katsoo peiliin ja pyrkii omalta osaltaan viemään keskustelukulttuuria parempaan suuntaan, Halla-aho kuvasi keskustelun tuloksia.

Jaa.
Exit mobile version