tiistai, 2 heinäkuun

Gazan hätäavulle tarkoitettu väliaikaislaituri suljettiin jälleen. Yhdysvaltalaiset kertovat arvioineensa Välimeren meriolosuhteet väärin.

Yhdysvaltain armeijan Gazan kaistalle rakentama väliaikaislaituri on otettu jälleen pois käytöstä. Syynä ovat vaikeat meriolosuhteet, Pentagon tiedottaa.

Asevoimien tiedottajan mukaan laituria ei myöskään kannata palauttaa paikoilleen, ennen kuin sen edessä olevalla lastausalueella odottava hätäapu on jaettu gazalaisille.

Nyt lastausalueella ei tiedottajan mukaan ole tilaa, jonka takia ”miehiämme ja naisiamme ei kannata pitää asemissa, kun mitään kuljetettavaa ei ole”.

Avustusjärjestöjen mukaan hätäapukuormia on kasautunut laiturin eteen, koska niiden jakaminen gazalaisille ei ole turvallista Israelin iskujen takia.

YK ei ole jakanut laiturin kautta tulleita avustuskuljetuksia sen jälkeen, kun Israelin asevoimat käytti laiturin viereistä aluetta lennättääkseen Hamas-terrorijärjestöltä pelastamiaan panttivankeja pois Gazasta. YK:n mukaan välikohtaus aiheutti laituriin liittyviä turvallisuushuolia.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat kertoneet arvioineensa alueen meriolosuhteita väärin. Aikaisemmin tällä viikolla Politico uutisoi, että laiturihankkeeseen liittyen on käynnistetty selvitys Yhdysvaltain puolustusministeriössä.

Lähde: Reuters, AP

Jaa.
Exit mobile version