sunnuntai, 19 toukokuun

Toimet ovat enemmän sisällöllisiä kuin radikaalisti palveluita leikkaavia, kertoo aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Huotari.

Kainuun aluehallitus on päättänyt talouden tasapainottamiseen liittyvien kehitysohjelmien toimeenpanosta. Tavoitteena on isot säästöt.

Vaikutusten arvioidaan olevan 1,5–3 miljoonan euron tasolla seuraavan kahden vuoden aikana. Lisäksi Kainuun aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että kuluvan vuoden talousarvioon kohdennettaisiin kahden miljoonan euron säästötoimet.

Kehitysohjelmat ovat yksi keino saavuttaa taloudellinen tasapaino. Niillä tavoitellaan tämän vuoden osalta alijäämän supistamista noin -25 miljoonaan euroon.

Kainuun hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg toteaa tiedotteessa, että kohdennetut säästöt ovat välttämättömiä.

– Erityisesti toimintamallien tehostamisella on suuri merkitys, kun kyse on koko organisaatiota koskevasta säästötavoitteesta. Esityksissä ei ole yleisiä koko henkilöstön muutosneuvotteluita tai lomautuksia, sillä työpanokset tarvitaan palveluiden tuottamiseen ja muutoksen johtamiseen, Lindberg toteaa tiedotteessa.

– Lähinnä toimet ovat enemmän sisällöllisiä kuin radikaalisti palveluita leikkaavia, kommentoi aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Huotari tiedotteessa.

Esimerkiksi liikkuvia palveluita ei merkittävästi lisätä, mutta toimitiloissa nähdään merkittäviä tiivistämismahdollisuuksia. Myös palveluaikoja voidaan muuttaa kysynnän mukaisesti. Lisäksi digipalveluiden käytön laajentamisessa nähdään edelleen mahdollisuuksia.

Aluehallitus on nimennyt työryhmän valmistelemaan poliittista toimielinrakennetta Kainuun hyvinvointialueella. Työryhmä koostuu poliittisista päättäjistä, joiden tehtävänä on valmistella ehdotus Kainuun hyvinvointialueen poliittiseksi toimielinrakenteeksi aluevaltuustolle.

Aluehallitus valitsi työryhmän puheenjohtajaksi Miikka Kortelaisen, varapuheenjohtajaksi Paavo Enrothin ja jäseniksi Paavo Oikarisen, Raimo Piiraisen, Sami Kilpeläisen, Anne Kemppaisen ja Hannu Korhosen. Toimialuejohtaja Timo Halonen toimii työryhmän valmistelijana ja sihteerinä.

Poliittiseen päätöksentekorakenteeseen liittyvä valmistelu aloitetaan siten, että mahdolliset muutokset ovat tiedossa ennen kevään 2025 aluevaaleja.

Näiden toimien lisäksi aluehallitus päätti lakkauttaa hoitokoti Pihlajan liikkeenluovutuksen myötä tyhjiksi jääneet vakanssit: seitsemän lähihoitajan ja yksi sairaanhoitajan tehtävä. Hoitokoti Pihlaja siirtyi liikkeenluovutuksella yksityiselle palveluntuottajalle helmikuun alusta alkaen.

Jaa.
Exit mobile version