torstai, 19 syyskuun

Keväällä valmistuneessa palveluverkkoselvityksessä pohdittiin mahdollisuutta perustaa yhteinen museokeskus.

Kajaanin kaupunki selvittää mahdollisuutta Kainuun Museon ja Kajaanin taidemuseon hallinnolliseen ja toiminnalliseen yhdistämiseen. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Kajaanin kaupunki selvittää mahdollisuutta Kainuun Museon ja Kajaanin taidemuseon hallinnolliseen ja toiminnalliseen yhdistämiseen. Se voisi tarkoittaa esimerkiksi yhteisiä työntekijöitä.

Syksyllä käynnistyvän selvityksen taustalla on Kajaanin kaupungin viime keväänä valmistunut sivistystoimialan palveluverkkoselvitys sekä valtion kulttuuria koskevat leikkaukset, kertoo kaupungin sivistysjohtaja Mari Selin.

– Tällaisessa kuntien taloudellisessa tilanteessa kaikki kivet pitää kääntää ja tiheällä kammalla arvioida, onko meillä jossain tiivistämisen varaa, Selin sanoo.

Yhteistä tilaratkaisua museoilla ei ole Selinin mukaan kuitenkaan näköpiirissä. Aiemmassa palveluverkkoselvityksessä pohdittiin mahdollisuutta perustaa yhteinen museokeskus, mutta riittävän suuret ja asianmukaiset tilat vaatisivat merkittäviä investointeja.

Museoiden nykyiset tilat ovat kaupungin omistamia suojelukohteita, ja Selinin mukaan toimivia ja omaan käyttöönsä saneerattuja.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Jaa.
Exit mobile version