lauantai, 26 lokakuun

Israelin asevoimat puolestaan sanoi uutistoimisto AFP:lle, että se ei ollut tietoinen sairaalan alueella tapahtuvasta tulituksesta.

Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön mukaan kaksi lasta on kuollut Israelin iskettyä Kamal Adwanin sairaalaan Jabalian pakolaisleirillä, Pohjois-Gazassa.

– Kaksi lasta on kuollut teho-osastolla sen jälkeen, kun sairaalan generaattorit pettivät kun isku kohdistui happilaitteisiin, sanoi terveysministeriö lausunnossaan.

Terveysminteriö sanoi lisäksi, että Israelin joukot olisivat ampuneet sairaalan eri osastoilla lisäten paniikkia ja ahdistusta.

Israelin asevoimat puolestaan sanoi uutistoimisto AFP:lle, että se ”ei ole tietoinen meneillään olevasta tulituksesta ja iskuista sairaalan alueella”.

Israelin asevoimat kertoi iltapäivällä toteuttavansa sairaalalla sotatoimia. Gazan terveysministeriö kertoi tuolloin Israelin joukkojen ottaneen kiinni satoja ihmisiä, joihin kuului henkilökunnan jäseniä ja sairaalaan paenneita ihmisiä.

Gazan terveysministeriön mukaan sairaalan sisällä on noin 600 ihmistä, mukaan lukien potilaita ja hoitohenkilökuntaa.

WHO sai yhteyden sairaalaan

Maailman terveysjärjestö WHO:n johtaja Tedros Ghebreyesus kertoi myöhään perjantai-iltana järjestön saaneen yhteyden sairaalan henkilöstöön.

Tedroksen mukaan kolme sairaanhoitohenkilöstöön kuuluvaa on loukkaantunut, 44 on pidätetty ja neljä ambulanssia on vaurioitunut.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Türk sanoi aiemmin perjantaina Israelin asevoimien altistavan koko Pohjois-Gazan väestön pommitusten, piiritysten ja nälkiinnyttämisen riskin alle. Türkin mukaan Israelin asevoimat on käskenyt satojatuhansia siirtymään taisteluiden tieltä, vaikka siirtymään ei pääse turvallisesti.

– Pommit tippuvat edelleen. Israelin asevoimat erottaa perheenjäseniä toisistaan ja ottaa monia kiinni. Pakenevia ihmisiä kohti on kerrottu ammutun, Türk kertoi lausunnossaan.

Türk sanoi Israelin asevoimien toimien voivan täyttää niin sanottujen julmuusrikosten tunnusmerkkejä. Julmuusrikoksiksi lasketaan kansanmurhat, sotarikokset sekä rikokset ihmisyyttä vastaan.

Jaa.
Exit mobile version