lauantai, 21 syyskuun

Miehet varastivat käteisautomaatin liiketilan seinästä repimällä Padasjoella. Heitä epäillään samanlaisista rikoksista myös muualla.

Kaksi miestä on saanut ehdottomat vankeusrangaistukset pankkiautomaatin varastamisesta Padasjoella tammikuussa 2024.

Aluksi miehet varastivat pyöräkuormaajan ja peräkärryn. He rikkoivat pyöräkuormaajalla liikerakennuksen seinän, irrottivat käteisautomaatin ja veivät sen mukanaan. Syytteen mukaan pankkiautomaatin arvo oli 13 467 euroa, ja sen sisällä oli 74 540 euroa.

Molemmat saivat tuomiot törkeästä varkaudesta, moottoriajoneuvon käyttövarkaudesta ja luvattomasta käytöstä. Lisäksi käräjäoikeus katsoi 38-vuotiaan miehen syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen ja 22-vuotiaan huumausainerikokseen.

Nuoremmalle miehelle langetettiin kahden vuoden ehdoton vankeusrangaistus. Vanhempi sai kahdeksan kuukautta ehdotonta vankeutta. Hänellä aiemmin toisessa käräjäoikeudessa annettu ratkaisu otettiin huomioon rangaistusta alentavana. Lisäksi heidät tuomittiin vanhingonkorvauksiin.

Miehillä on sama sukunimi, mutta mahdollinen sukulaisuussuhde ei käy ilmi oikeuden asiakirjoista.

Käräjäoikeuden ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen. Siihen on mahdollista hakea muutosta hovioikeudessa.

Tuomittua kaksikkoa vastaan on vireillä rikosjuttu myös Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa pankkiautomaattien törkeästä ryöstöstä Mäntsälässä ja Kärkölässä.

Jaa.
Exit mobile version