maanantai, 23 syyskuun

Kalastaja Antero Halonen sanoo tunnistaneensa monnin sen viiksekkäästä ilmeestä.

Kotkan edustalta on pyydystetty harvinainen, Suomessa sukupuuttoon kuolleen kalalajin edustaja.

Kalastaja Antero Halosen rysään oli viime perjantaina tarttunut runsaat kaksi kiloa painava monni.

Asiasta kertoi ensiksi Helsingin Sanomat.

Kotkalaisen kalastusbiologi Teemu Tastin mukaan monnia ei Suomessa ole nähty 1960-luvun alun jälkeen ja laji on Suomessa kuollut sukupuuttoon. Tast varmisti Halosen saaman kalan monniksi lauantaina.

Vuosikymmeniä ammattikalastajana toiminut Halonenkin kertoo heti tunnistaneensa kalan monniksi, vaikka mielessä kävikin voisiko vielä lämpöisistä vesistä huolimatta kyseessä olla made.

– Se oli vähän samannäköinen kuin made, mutta viiksekkään veijarin ilmeestä ei voi erehtyä, Halonen kertaa kohtaamista monnin kanssa.

Halonen onnistui saamaan monnin elävänä rantaan. Viikonlopun aikana harvinaisuus saatiin Kotkan akvaariotalo Maretariumin hoiviin.

– Pirteä ja elämänhaluinen tapaus monni tuntui olevan, Halonen luonnehtii.

Ensin mursu, nyt monni

Antero Halonen on sama kalastaja, jonka rysään tarttunut mursu nousi koko Suomen puheenaiheeksi kaksi vuotta sitten kesällä.

Mursu ehti hämmästyttää ihmisiä aluksi Haminassa ja Kotkassa. Eläin muun muassa löysi tiensä omakotitalon pihalle. Myöhemmin mursu kuoli matkalla Korkeasaaren Villieläinsairaalaan.

Lisäksi kuluneena kesänä Halosen rysään ui Suomessa erittäin harvinainen ohuthuulikeltti-niminen kala. Kala elää yleensä Atlantilla tai muun muassa Välimeressä.

Mursu, ohuthuulikeltti ja nyt monni. Joko olet varautunut siihen, että mitähän seuraavaksi?

– En ole. Ei tämä kalastajan elämä nyt sen ihmeempää ole. Merestä tulee se mitä tulee, Halonen naurahtaa.

Jaa.
Exit mobile version