tiistai, 8 lokakuun

Miehet ovat mukana vuosien tauon jälkeen Levillä marraskuun puolivälissä järjestettävässä alppihiihdon pujottelun maailmancupin avauksessa.

Raimo Torikka,

Kati Rantala

Vuonna 2012 kilpauransa lopettanut Kalle Palander uskoo Levin lumivarmuuden pitävän alppihiihdon pujottelun maailmancupin avauksen kilpailukalenterissa pysyvästi.

Levillä on järjestetty saman viikonlopun aikana miesten ja naisten maailmancup-pujottelut viimeksi vuonna 2019.

Levillä useita kertoja aktiiviaikanaan kilpaillut torniolaislähtöinen Palander pitää miesten paluuta Leville tärkeänä.

– On mielettömän tärkeää, että saatiin miehet takaisin Levin kisaan. Vähän alkoi jo pelottaa, tuleeko (miesten kilpailu) ikinä enää, mutta onneksi saatiin.

Myös Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari iloitsee miesten paluusta Levin kisaviikonlopulle. Pujottelun maailmancupin avaus järjestetään Levillä 16.–17. marraskuuta.

– Saamme avata sekä miesten että naisten maailmancupin. Suuri huomioarvo, jonka saamme, on meille erittäin tärkeä asia.

Säilölumi takaa Levillä varhaisen rinnekauden avauksen. Keväällä talteen säilötty lumi on myös marraskuussa järjestettävän alppihiihdon maailmancup-avauksen pelastus.

Lumivarmuus on nykyisin esimerkiksi Keski-Euroopassa monessa paikassa varsin haavoittuva. Palosaari sanoo, että Levillä viime vuosien lumen säilöntä ja sen teknologian kehittäminen mahdollistavat lumivarmuuden.

– Se on vakuuttanut myös kansainvälisen hiihtoliiton (FIS): Levillä on jo seuraavat kaksi vuotta pujottelun maailmancupin kisat merkattuna FISin kalenteriin.

Saavutettavuus yksi valteista

Kalle Palander muistuttaa, että Levin osakilpailu on tärkeä medianäkyvyyden lisäksi myös Suomen alppihiihtojoukkueelle.

– Meidän mieslaskijoille se on erittäin tärkeä, koska siellä on kuusi paikkaa suomalaisille miehille. Tällä hetkellä Suomen miesten joukkueessa on hyvä draivi päällä.

Palander uskoo, että Leviä arvostetaan laskijoiden joukossa siitäkin huolimatta, että miehille Levin rinne on maailmancupkiertueen helpoimpia. Palander sanoo, että tasaiset olosuhteet tekevät Levin maailmancupista poikkeuksellisen. Suurellakin lähtönumerolla on mahdollisuus laskea 30 joukkoon.

Naisille Levi Black on Palanderin mukaan äärimmäisen hyvä rinne ja yksi vaikeimmista rinteistä naisten pujottelun maailmancupkiertueella.

Palander sanoo, että saavutettavuus on Leville etu moniin muihin kisapaikkakuntiin verrattuna.

– Tänne on helppo tulla, kun lentokenttä on ihan vieressä.

Palander voitti pujottelun maailmanmestaruuden vuonna 1999. Maailmanmestaruuden ohella Palander voitti urallaan myös pujottelun maailmancupin kaudella 2002–2003. Hän saavutti urallaan 14 maailmancupin osakilpailuvoittoa.

Olosuhteita parannettu useilla investoinneilla

Levillä järjestettiin ensimmäiset alppihiihdon pujottelun maailmancupin kilpailut vuonna 2004. Pujottelukauden avaustapahtuma, World Cup Levi, viettää tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan.

Levillä on tehty useita kilpailuolosuhteita parantavia investointeja. Tuoreimpana investointina tälle vuodelle on maailmancuprinteen uusi LED-valaistus. Jouni Palosaari sanoo, että rinteessä voi nyt järjestää kisat ihan mihin tahansa aikaan vuorokaudesta.

– Nyt on mahdollista järjestää vaikka valoshow. Lisäksi pystymme maailmancuprinteen jyrkänteeseen valaisemaan erilaisia kuvioita, kuten eri maiden lippuja.

Jaa.
Exit mobile version