lauantai, 12 lokakuun

Kansitekstissään tyyliraamattu kutsuu varapresidentti Harrisia ”meidän aikamme ehdokkaaksi”.

Yhdysvaltain varapresidentti ja demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris poseeraa amerikkalaisen Vogue-muotilehden juuri ilmestyneen numeron kannessa. Kansitekstissään legendaarinen tyyliraamattu kutsuu häntä ”meidän aikamme ehdokkaaksi”.

Tunnetun julkkiskuvaaja Annie Leibovitzin ottamassa kansikuvassa 59-vuotias Harris istuu nojatuolissa suklaanruskeaan housupukuun ja silkkipuseroon sonnustautuneena. Itse artikkeli kertaa paljolti jo ennestään tuttuja anekdootteja. Siinä käydään läpi muun muassa Harrisin äkillinen nousu demokraattien presidenttiehdokkaaksi presidentti Joe Bidenin vetäydyttyä yllättäen kisasta heinäkuussa.

Harris puhuu Voguen artikkelissa myös Lähi-idän konfliktista, mutta kertoo vain vähän siitä, mitä hän tekisi kriisin lopettamiseksi, jos hänet valittaisiin marraskuussa Yhdysvaltain uudeksi presidentiksi. Kysyttäessä, mitä uutta hän toisi neuvottelupöytään, Harris vastaa, ettei hän voi ennakoida, millaiset olosuhteet ovat neljän kuukauden kuluttua. Harrisin mukaan Yhdysvaltojen tulisi tarjota ”polku” vakaudelle erityisesti sodan lopettamiseksi Gazassa.

Tennarikuvasta nousi kohu

Kamala Harris esiintyy Voguen kannessa jo toistamiseen. Ensimmäisen kerran Harris nähtiin lehden kansikuvassa helmikuussa 2021 sen jälkeen, kun hänestä oli tullut ensimmäinen naispuolinen, musta ja aasialais-amerikkalainen varapresidentti Yhdysvaltain historiassa. Lehteä arvosteltiin tuolloin ankarasti siitä, että Harris poseerasi kansikuvassa tennareihin sonnustautuneena. Arvostelijoiden mielestä hänet olisi pitänyt kuvata asemaansa paremmin sopivissa jalkineissa.

Uusi Vogue-haastattelu ilmestyy keskellä ankaraa mediataistoa, jota presidenttiehdokkaat, demokraattien Kamala Harris ja republikaanien Donald Trump, käyvät toisiaan vastaan. Voguen päätoimittaja Anna Wintour on avoimesti osoittanut tukeaan demokraateille. Hän muun muassa emännöi presidentti Joe Bidenin varainkeruutilaisuutta ennen kuin tämä vetäytyi ehdokkuudesta.

Lähteet: AFP, Vogue

Jaa.
Exit mobile version