perjantai, 11 lokakuun

Todennäköisimmin Tampereen seuraava pormestari tulee joko kokoomuksen tai SDP:n riveistä. Aiemmat pormestarit ovat olleet näistä puolueista.

Kirsi Matson-Mäkelä,

Vanessa Valkama

Pormestaripeli on avattu Tampereella.

SDP:n jäsenmääriltään kaksi suurinta paikallisosastoa, Tulevaisuusdemarit ja Toveriseura ovat asettaneet ehdokkaakseen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan, kansanedustaja Ilmari Nurmisen.

– Olen vastannut puolueosastojen pyyntöön myöntävästi, eli lähden tavoittelemaan puolueeni pormestariehdokkuutta, Nurminen kertoo Ylelle.

Lopullisesti valinnan tekee kunnallisjärjestön edustajisto marraskuussa.

Perinteisesti pormestarikisa on Tampereella ollut kokoomuksen ja SDP:n välinen kamppailu.

Kokoomuksen pormestaripeliä ei ole vielä avattu julkisesti.

Nykyinen pormestari Kalervo Kummola (kok.) ei ole vielä kertonut haluistaan jatkokauteen.

– Meillä on tällä hetkellä pormestari, joka tekee erinomaista työtä ja saa tuloksia aikaan, niin asia ei ole tällä hetkellä akuutti, kertoo kokoomuksen Tampereen aluejärjestön puheenjohtaja Ilpo Rantanen.

Hänen mukaansa asiaan palataan, kun Kummola päättää, asettuuko hän ehdokkaaksi.

– Hän on varteenotettava nimi siinä vaiheessa, kun pormestariehdokkaasta päätetään.

Rantasen mielestä looginen ajankohta päättää kokoomuksen pormestariehdokkaasta olisi 13. joulukuuta aluejärjestön syyskokouksessa.

Nurminen odottaa kampanjointia taloudesta ja työttömyydestä

Jos Kummola hakee jatkokautta ja demarien ehdokkaaksi vahvistetaan Nurminen, tamperelaisilla on taas edessään varsin mielenkiintoinen asetelma sinipuna-akselilla tulevissa kuntavaaleissa.

– Tamperelaiset pääsevät vaaleissa valitsemaan edustamani arvoliberaalin ja vasemmistolaisen vaihtoehdon sekä puolestaan Kummolan konservatiivisen ja oikeistolaisen vaihtoehdon väliltä siitä, mihin suuntaan kaupunkia johdetaan ja kehitetään, Nurminen sanoo.

Nurmisen arvion mukaan kampanjoinnissa nousee esiin vahvasti talouspolitiikka ja Tampereen ennätyskorkean työttömyyden hoito.

Ensimmäisenä Tampereen pormestarikisaan ilmoittautui vihreiden Perttu Jussila. Jussila kertoi lokakuun alussa tavoittelevansa vihreiden pormestariehdokkuutta.

Perttu Jussila on vihreän aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Pirkanmaan hyvinvointialueella. Hän on entinen ammattikeilaaja ja Suomen keilailuliiton entinen puheenjohtaja.

Uutista päivitetty 11.10. kello 10:41: Lisätty kokoomuksen Ilpo Rantasen kommentit.

Uutista korjattu: poistettu virheellinen tieto kokoomuksen aikatauluista.

Jaa.
Exit mobile version