tiistai, 21 toukokuun

Hallitus neuvottelee kehysriihessä leikkauksista ja veronkorotuksista. Maanantain A-studion poliitikkoraati ennakoi päätöksiä.

Myös hyvätuloisten verotuksen kiristäminen on mahdollista kehysriihen tuloksena, arvioi kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauma. Hänen mukaansa kaikki osallistuvat sopeutuksiin jollain tavalla.

– Kun valtio on niin voimakkaasti velkaantunut ja meidän täytyy tehdä niin suuria sopeutustoimia, täytyy ajatella todella tarkasti se, että ihmiset kokevat ne oikeudenmukaisiksi, Kauma totesi maanantai-illan A-studiossa.

Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän toisen varapuheenjohtajan Vilhelm Junnilan mukaan mitään tuloluokkia ei rajata toimien ulkopuolelle. Hän korosti A-studiossa oikeudenmukaisuutta.

– Neuvotteluissa huomioidaan kohdentaminen niin, että koko yhteiskunta osallistuu.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppuraisen mielestä on korkea aika, että hyvätuloiset osallistuvat sopeutustoimiin.

– Hallitusta on ansaitusti moitittu siitä, että sosiaaliset vaikutukset ovat kestämättömiä. Ne kasautuvat samoille pienituloisille kotitalouksille ja aiheuttavat köyhyyttä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jussi Saramo pitää suurimpana ongelmana kuitenkin pääomatulonsaajien verotusta.

– Ilmeisesti tämä porukka, joka maksaa vähiten veroja tuloistaan, se jatkossakin pysyisi näiden sopeutusten ulkopuolella.

Hyvätuloisten verotuksen kiristämisestä uutisoi viikonloppuna Iltalehti.

Uutinen päivittyy.

Katso maanantain A-studio Yle Areenassa.

Jaa.
Exit mobile version