perjantai, 17 toukokuun

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Vilhelm Junnila ei osaa sanoa, pitäisikö katuammuskelusta epäillyn Timo Vornasen lähteä eduskunnasta.

Kansanedustajakollegat pitävät Timo Vornasen (ps.) aiheuttamaksi epäiltyä ampumavälikohtausta surullisena ja mahdottomana puolustaa.

Vilhelm Junnila, perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, muistutti Ylen aamussa, että eduskuntaryhmän työvaliokunta on jo esittänyt kansanedustaja Timo Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä. Ryhmä päättää asiasta torstaina iltapäivällä.

Junnila ei osaa sanoa, pitäisikö julkisella paikalla ammuskelusta epäillyn Vornasen lähteä eduskunnasta kokonaan.

– Olisi hyvin harvinaista, että edustaja joutuisi eroamaan eduskunnasta.

Junnilan mukaan Vornasen tekoa ei voi yhtään puolustaa. Junnila kuitenkin toivoo, että Vornanen kestää teostaan aiheutuneen rummutuksen.

Keskustan kansanedustaja Markus Lohi kehottaa odottamaan poliisin tutkintaa ja oikeuden päätöstä, vaikka selvää onkin, että luottamus Vornasta kohtaan on kärsinyt erittäin suuren kolauksen.

– Kun tapahtumat sattuivat neljän aikaan aamuyöstä ja siellä oli paikalla toinenkin kansanedustaja, niin kyllä minua valiokunnan puheenjohtajanakin vähän mietityttää, että keskellä työviikkoa. Seuraavana päivänä meillä on valiokunnan kokouksia ja työpäivä eduskunnassa. Voi olla, että kaikilta näiltä välttyisi, jos ei aamuyöstä yökerhossa oltaisi vaan keskityttäisiin työntekoon.

Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo pitää tapausta surullisena, mutta jos Vornanen tuomitaan, hänen pitää Harkimon mielestä erota. Se on Harkimosta ihan selvää, samoin kuin se, että tuomio tulee, jos väitteet pitävät paikkansa.

– Perussuomalaisten pitää itse selvittää omat sotkunsa.

Jaa.
Exit mobile version