sunnuntai, 12 toukokuun

Rikokset tapahtuivat vuonna 2022. Mies tunkeutui naisen kotiin ja yritti väkisin syöttää raskaudenkeskeytyslääkkeitä.

Anna Horppu,

Clarissa Jäärni

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomion tapauksessa, jossa miehen syytettiin yrittäneen keskeyttää entisen naisystävänsä raskauden.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä laittoman raskauden keskeytyksen yrittämisestä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä pahoinpitelystä yhden vuoden ja kuuden kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia.

Rikokset tapahtuivat vuonna 2022. Esitutkinnassa selvisi, että mies tunkeutui luvatta naisen kotiin Helsingissä ja kävi tämän kimppuun. Nainen kamppaili väkivaltaa vastaan. Mies yritti keskeyttää raskauden syöttämällä naiselle raskaudenkeskeytystabletteja, joita hän oli tilannut ulkomailta naiseksi tekeytyneenä.

Käräjäoikeus katsoi raskauden keskeyttämisen jääneen yritykseksi, koska vastaaja ei ollut onnistunut antamaan asianomistajalle riittävästi lääkkeitä. Nainen ja mies olivat asunnossa kahdestaan. Tapahtumat kestivät tunnin verran.

Miehellä ja naisella oli ollut lyhyt suhde, jonka aikana uhri oli tullut raskaaksi. Poliisi on kertonut aiemmin, että mies oli uhrin odottaman lapsen isä. Lapsi syntyi terveenä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Jaa.
Exit mobile version