tiistai, 21 toukokuun

Vuonna 1625 valmistuneella rakennuksella on viime aikoina tehty kunnostustöitä.

Tanskan Kööpenhaminassa sijaitseva Pörssitalo (Børsen) palaa. Tanskan yleisradioyhtiö DR:n mukaan osa Kööpenhaminan keskustasta on suljettu liikenteeltä rakennuspalosta leviävän sankan savupilven vuoksi.

Suojapeitteiden alla oleva rakennus vaikuttaa olevan ilmiliekeissä. Mediatietojen mukaan Pörsstalon kuuluisa torni on romahtanut.

Christiansborgin linnan lähistöllä sijaitseva Pörssitalo on osittain yli 400 vuotta vanha. Kööpenhaminan vanhimpiin rakennuksiin lukeuuva Pörssitalo valmistui vuonna 1625. Se on kuuluisa hollantilaisesta renesanssiarkkitehtuuristaan ja on kulttuurisesti hyvin arvokas.

Varsinaista arvopaperikauppaa rakennuksessa ei olla käyty vuoden 1974 jälkeen. Viime vuosina Pörssitalo on toiminut toimistorakennuksena.

DR:n mukaan Pörssitalolla on viime aikoina tehty kunnostustöitä. Remontin yhteydessä rakennuksen julkisivu oli tarkoitus palauttaa alkuperäiseen muotoonsa.

Frihedsbrevet-median toimittaja Mads Brügger jakoi X:ssä videota paikan päältä.

TV2-kanavan politiikan ja talouden toimituksen tuottaja Mads Bisgaard jakaa X:ssä kuvia pelastustöistä: Tanskan kauppakamarin johtaja Brian Mikkelsen auttaa kantamaan isoa maalausta turvaan tulipalosta.

Uutinen päivittyy.

Jaa.
Exit mobile version