torstai, 24 lokakuun

Kemijärven kunnallispolitiikassa on kuohunut viime vuodet. Yksi saaga sai päätöksensä tällä viikolla.

Sari Pöyhönen,

Pekka Viinikka

Kemijärven kuntapolitiikassa laitettiin piste yhdelle tapaukselle, jossa kunnanvaltuuston jäsenestä oli tehty ilmoitus epäasiallisesta käytöksestä.

Kaupungin hallinto- ja kehittämisjohtaja, vs. hallintojohtaja Tuula Kuvaja kertoi helmikuussa valtuutettu Matti Hietasen (ps.) käyttäytyneen epäasiallisesti valtuuston kokouksessa, ja että tämä oli ollut uhkaava sähköpostiviestittelyssä.

Matti Hietanen kiisti epäasiallisen käytöksen ja totesi vastineessaan, ettei hän ei ole toiminut väärin.

Asiaa on käsitelty useissa kokouksissa tänä vuonna. Kemijärven kaupunginhallitus päätti alkuviikosta, että perussuomalaisten valtuutetun “tapaus on loppuun käsitelty” eikä antanut Hietaselle huomautusta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Tapio (kesk.) oli kuitenkin esittänyt, että Hietaselle annettaisiin huomautus ja että hänen käyttäytymisensä Kuvajaa kohtaan olisi todettu epäasialliseksi. Kaupunginhallitus jätti kuitenkin huomautuksen antamatta.

“Kaupunginhallitus toteaa, että Matti Hietasen tapaus on loppuun käsitelty, eikä tehtyjen selvitysten perusteella aiheuta enempiä toimenpiteitä hänen osalta. Kaupunginhallitus muistuttaa toimimaan kaupungin Eettisten ohjeiden mukaisesti kaikissa tilanteissa toisia kunnioittaen. Kaupunginhallitus kiinnittää erityistä huomioita luottamuksellisuuden ja yksityisyyden suojaan keskeneräisten asioiden julkaisemisen osalta. Pyydetään Kuntaliitolta arvio tämän asian päätöksentekoprosessin oikeellisuudesta”, pöytäkirjassa todetaan.

Hietasesta oli tehty myös poliisille rikosilmoitus kunnianloukkauksesta, mutta tapaus ei edennyt esitutkintaan.

Jaa.
Exit mobile version