sunnuntai, 22 syyskuun

Rivitalossa oli 12 huoneistoa.

Kemissä Purolankadulla syttyi varhain sunnuntaiaamuna tuhoisa tulipalo. Palossa tuhoutui rivitalo, jossa oli 12 huoneistoa.

Palopaikan lähistöllä asuva kemiläinen Elina Kemppainen kertoo heränneensä varhain sunnuntaiaamuna palopaikalta kantautuneisiin ääniin.

– Kuului hirveä pauke ja meteli ja ohi meni hälytysajoneuvo. Avasin verhot ja näin vilkkuvia valoja. Ajattelin, että täytyy lähteä ulos katsomaan, mitä tapahtuu. Täällä oli ihan hirveä palo ja mustaa savua nousi ihan hirveästi, Kemppainen kertoo.

Ulos päästyään hän kertoo tunnelmien olleen säikähtyneet palaneessa talossa asuvien tuttavien vuoksi.

Mietin, onko kaikki kunnossa. Oli myös vähän paniikinomainen tila, kun omassa asunnossa oli lapsia nukkumassa, että heidät pitää saada herätettyä.

Kemppainen kertoo, että viranomaiset hoitivat tilanteen hyvin ja rauhallisesti, vaikka paikalla oli paniikissa olevia ihmisiä.

– Sosiaalipäivystäjä tuli todella nopeasti paikalle ja alkoi selvittää ihmisten tilannetta, että tarvitseeko hätämajoitusta. Ihmiset olivat paniikissa ja harmittelivat, kun asunto meni, eivätkä he tiedä, mitä nyt tekevät.

Palo oli todella voimakas

Palopaikalla ollut päivystävä palomestari Mika Tirroniemi Lapin pelastuslaitokselta kertoo, että palaneen talon ikäluokan taloissa välikattorakenteet ovat sellaisia, että palo pääsee siellä helposti leviämään.

– Tässä palo oli jo levinnyt hyvin pitkälle kattorakenteessa ennen kuin ensimmäiset yksiköt olivat kohteessa.

Palaneesta sekä viereisestä talosta evakuoitiin 15 ihmistä.

– Osa on poistunut paikalta omatoimisesti, kaikkia ei ole tavoitettu, mutta kaikki huoneistot on käyty läpi, Tirroniemi kertoo.

Myös palaneen rakennuksen viereinen, tuulen alapuolella ollut talo tyhjennettiin asukkaista varotoimenpiteenä.

Tirroniemi sanoo palon olleen niin voimakas ja tuhot valtavia, että palon syttymissyy vaatii tarkempia tutkimuksia.

Lapin poliisi kertoi myöhemmin sunnuntaina, että paloa epäillään tuhotyöksi. Yksi henkilö otettiin kiinni paloon liittyen. Lisäksi poliisin mukaan kaikki talossa kirjoilla olleet henkilöt on tavoitettu, eikä paikalta ole löytynyt menehtyneitä.

Päivitetty 8.9.2024 kello 17.29: Päivitetty poliisin tiedoilla.

Jaa.
Exit mobile version