maanantai, 7 lokakuun

Tiistaina on vuorossa fysiikan ja keskiviikkona kemian palkinto. Kirjallisuuspalkinto jaetaan torstaina, ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja julkistetaan Oslossa perjantaina.

Tukholmassa julkistetaan tänään lääketieteen ja fysiologian tämän vuoden Nobel-palkinnon saaja. Karoliininen instituutti kertoo voittajan tai voittajien nimet alkaen noin 12.30 Suomen aikaa.

Viime vuonna lääketieteen Nobelin saivat unkarilainen Katalin Karikó ja yhdysvaltalainen Drew Weissman työstä, joka mahdollisti koronarokotteen nopean kehittämisen.

Nobel-viikko jatkuu tiistaina fysiikan ja keskiviikkona kemian palkinnoilla. Kirjallisuuspalkinto on vuorossa torstaina, ja viikko huipentuu Nobelin rauhanpalkinnon saajan julkistamiseen Oslossa perjantaina.

Nobel-säätiö jakaa ruotsalaisen keksijän ja liikemiehen Alfred Nobelin testamenttaaman omaisuuden korkotuottoja tieteen eturivin edustajille, ansioituneen uran tehneille kirjailijoille sekä maailmanrauhan edistäjille.

Säätiön sääntöjen mukaan palkittuja voi kussakin luonnontieteessä olla enintään kolme eli ryhmiä ei palkita.

Valitut saavat mitalin, kunniakirjan ja rahapalkinnon. Sen arvo on 11 miljoonan Ruotsin kruunua, joka valuutan heikon arvon vuoksi on liki miljoona euroa. Palkinnot jaetaan Nobel-gaalassa Tukholmassa joulukuussa.

Jaa.
Exit mobile version