sunnuntai, 6 lokakuun

”Pastoria” syytetään yli 440 ihmisen kuolemasta. Suurin osa heistä oli näännyttänyt itsensä nälkään pastorin kehotuksesta.

Kenian tuomiopäiväkultin johtaja Paul Nthenge Mackenzie astui maanantaina oikeuden eteen terrorismirikoksista syytettynä. Mackenzietä syytetään yli 440 seuraajansa kuolemasta.

Itsensä pastoriksi julistaneen Mackenzien oikeudenkäynti käydään Mombasassa. Syytettynä on myös 94 muuta henkilöä.

Pastori Mackenzie pidätettiin huhtikuussa 2023 sen jälkeen, kun hänen johtamansa lahkon asuinalueen läheisyydestä Shakaholasta Malindin lähistöltä oli löydetty satojen vainajien joukkohautoja.

Mackenzien kerrotaan kehottaneensa seuraajiaan näännyttämään itsensä kuoliaaksi, jotta he pääsisivät tapaamaan Jeesuksen.

Mackenzie ja muut syytetyt kiistivät syyllisyytensä terrorismirikoksiin oikeuden kuulemisessa tammikuussa. Heitä vastaan on nostettu syytteitä myös murhista, tapoista sekä lapsiin kohdistuvasta kidutuksesta ja julmuuksista.

Joukkohaudoista löydettyjen vainajien ruumiinavauksissa on selvinnyt, että suurin osa oli kuollut nälkään. Osa oli kuitenkin myös kuristettu, pahoinpidelty tai tukehdutettu.

Lähde: AFP

Jaa.
Exit mobile version