keskiviikko, 15 toukokuun

Keravan kasvatus- ja opetuslautakunta on kehottanut kaupungin toimialajohtajaa harkitsemaan keppijumppaan liittyvän hyvinvointipalvelupaketin irtisanomista.

Keravan niin sanottujen keppikauppojen saaga on saanut jälleen uuden käänteen.

Kaupunki tiedottaa, että kasvatus- ja opetuslautakunta on kehottanut toimialajohtajaa harkitsemaan hyvinvointipalvelupaketin irtisanomista.

Arvioinnissaan lautakunta on huomioinut ensimmäisen lukuvuoden kokemukset, sekä sisäisen tarkastuksen ohjeistuksen.

Kerava hankki viime kesänä kahdella erillisellä hankintapäätöksellä hyvinvointipalvelupaketin ja jumppakeppejä säilytyspusseineen koulujen taukoliikuntaa varten.

Kaupungin viranhaltija tilasi kaupungille kahdella erillisellä hankintapäätöksellä jumppakeppejä, keppipusseja ja määräaikaisen video-ohjelman yli 100 000 eurolla.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto totesi hankintamenettelyn virheelliseksi ja antoi Keravan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä. Viraston mukaan hankinta olisi pitänyt kilpailuttaa.

Keravan kasvatus- ja opetuslautakunta haluaa nyt kaupungin kasvatuksen ja opetuksen toimialan arvioivan, kuinka koulujen taukoliikunta järjestetään jatkossakin opetussuunnitelman mukaisesti.

Kehotuksen mukaisesti Keravan kasvatus- ja opetustoimen johto harkitsee, jatketaanko keppijumppasopimusta, sekä arvioi eri vaihtoehtoja taukoliikunnan järjestämiseksi.

Poliisikin tutkii

7. maaliskuuta kaupunki tiedotti Keravan kasvatuksen ja opetuksen toimialajohtajan siirtyvän toisiin tehtäviin tapauksesta syntyneen mediakohun seurauksena. Hän kuitenkin jatkaa muissa tehtävissä Keravan kaupungin palveluksessa.

Toimialajohtaja teki viime kesänä hankintapäätöksen ostaa samalta yrittäjältä jumppakeppejä, säilytyspusseja ja hyvinvointipalvelupaketin, johon kuului muun muassa ohjausvideoita ja koulutusta.

Itä-Uudenmaan poliisi oli jo kertaalleen sulkenut keppikauppoja koskevan esitutkinnan, mutta päätyi avaamaan sen uudelleen maaliskuun alussa.

– Asiasta on kirjattu poliisille rikosilmoitus epäillystä tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, kertoi tukinnanjohtaja rikoskomisario Hans Pirttilä 8. maaliskuuta julkaistussa tiedotteessa.

Jaa.
Exit mobile version