perjantai, 20 syyskuun

Palaneessa asunnossa ei palon aikana ollut ihmisiä. Savukaasuille altistuneita tai muita henkilövahinkoja ei tapahtunut.

Kerrostalokaksio tuhoutui asuinkelvottomaksi tulipalossa Keuruulla perjantaina iltapäivällä, tiedottaa Keski-Suomen pelastuslaitos.

Asunnossa oli tulipalohetkellä ovet ja ikkunat kiinni, minkä vuoksi palo oli hiipunut itsekseen hapen puutteesta ja lähes sammunut itsekseen.

Pelastuslaitoksen mukaan yleissyttymistä ei päässyt tapahtumaan, vaikka kuumuus asunnossa on ollut kova. Asunnon irtaimisto ja pinnat mustuivat ja tuhoutuivat palon aikana.

Pelastuslaitos sammutti alkupalon asunnosta ja savutuuletti rakennuksen. Rakennuksen asukkaat evakuoitiin kiireellisesti ulos. Palosta aiheutui savuhaittaa muihin asuntoihin.

Palaneessa asunnossa ei palon aikana ollut ihmisiä. Savukaasuille altistuneita tai muita henkilövahinkoja ei tapahtunut.

Palon syttymissyystä ei ole arviota. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

SPR avusti asukkaita paikalla

Rakennuksen asukkaat voivat palata asuntoihinsa, jos savuhaitta sen sallii.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Olli Markkasen mukaan Korsutiellä sijaitsevassa talossa on noin 30 asuntoa. Hän ei lähde arvioimaan, kuinka moneen asuntoon palo on aiheuttanut merkittävää savuhaittaa.

SPR oli iltapäivällä paikalla auttamassa asukkaita ja tarvittaessa avustamassa majoituksen saamisessa.

SPR:n Keuruun osaston jäsenmestari Hannele Juutinen kertoi puoli kuuden jälkeen iltapäivällä Ylelle, että tilanne paikalla on ohi.

Juutisen mukaan kaksi ihmistä tarvitsi majoitusta, joka järjestetään paikallisessa hotellissa.

Isännöitsijä järjestää rakennukseen jälkivahingontorjuntaan erikoistuneen huoltoyhtiön.

Pelastuslaitos jatkoi sammutustöiden jälkiraivausta noin puoli kuuteen saakka iltapäivällä, jolloin viimeinenkin sammutusyksikkö poistui paikalta.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 13.9.2024 klo 17.58.

Jaa.
Exit mobile version