lauantai, 21 syyskuun

Pälkäneellä sijaitseva keskiaikainen Pyhän Mikaelin kirkkoraunio on kulttuurihistoriallisesti arvokas matkailunähtävyys. Kirkon kattamista on puuhattu jo pitkään.

Pälkäneen rauniokirkon lasikaton rakentamiseen on myönnetty rahaa EU:n maaseuturahastosta. Pirkanmaan ely-keskuksen päätöksellä lasikatteen rakentamiseen saadaan 278 344 euron tuki.

Pirkanmaalla Pälkäneellä sijaitseva keskiaikainen Pyhän Mikaelin kirkkoraunio on kulttuurihistoriallisesti arvokas muinaismuisto ja matkailunähtävyys, jonka kattamista on puuhattu jo pitkään. Kirkko on rakennettu 1400- ja 1500-lukujen taitteessa.

Raunioissa järjestetään tapahtumia vihkimisistä konsertteihin ja ulkoilmaelokuvanäytöksiin. Viime viikonloppuna kirkossa järjestettiin Ruotsiin rotututkimuksiin 1800-luvun lopulla vietyjen ja Suomeen hiljattain palautettujen pääkallojen hautaustilaisuus.

Lasikate tekisi harmaakivikirkon rauniosta ympärivuotisen tapahtumakohteen.

Rakentaminen alkaa todennäköisesti ensi keväänä

Lasikaton aikoo rakennuttaa Pälkäneen Rauniokirkon suojeluyhdistys, joka on tehnyt pitkään työtä kirkon hyväksi. Vuonna 2002 perustetun yhdistyksen tavoitteena on alusta asti ollut kattaa rauniokirkko.

Yhdistys on muun muassa korjannut seinien eroosiovaurioita säännöllisesti. Muureja on kunnostettu tänäkin kesänä, ja korkeimman länsipäädyn korjaus alkaa tällä viikolla.

Suojeluyhdistys suunnitteli alun perin aloittavansa myös lasikatteen rakentamisen jo tänä syksynä. Museoviraston kajoamislupa katon rakentamiseksi saatiin kuitenkin vasta elokuun viimeisinä päivinä.

– Joudumme todennäköisesti siirtämään rakentamisen ensi keväälle, kertoo puheenjohtaja Carita Lindholm.

Tämän hetken arvion mukana lasikatteen rakentaminen maksaa 556 800 euroa, josta EU:n osuus on 50 prosenttia. Myös Pälkäneen kunta ja seurakunta sekä yksityiset tahot osallistuvat rakennuskustannuksiin. Osa töistä tehdään talkoina.

Investoinnin odotetaan edistävän matkailupalveluiden kehitystä ja tuovan matkailutuloja Pälkäneelle.

Jaa.
Exit mobile version