maanantai, 14 lokakuun

Kiinan armeijan edustajan mukaan sotaharjoitus toimii vakavana varoituksena Taiwanin joukoille. Taiwanissa on odotettu Kiinan toimia viime viikosta lähtien.

Kiinan puolustusministeriön mukaan maa on aloittanut sotaharjoitukset Taiwanin ympärillä. Kyseessä on neljännet laajamittaiset harjoitukset viimeisen kahden vuoden aikana.

Kiinan armeijan mukaan sotaharjoitukset keskittyvät muun muassa taisteluvalmiuteen merellä ja ilmassa sekä merkittävien satamien ja alueiden saartamiseen. Lisäksi harjoituksen aiheina ovat iskut maa- ja merikohteisiin.

Armeijan edustajan mukaan sotaharjoitus toimii vakavana varoituksena Taiwanin joukoille. Taiwanin puolustusministeriö tuomitsi Kiinan sotaharjoituksen ja ilmoitti lähettäneensä omia joukkojaan alueelle.

Taiwan kertoi varhain maanantaina Suomen aikaa havainneensa lukuisia Kiinan rannikkovartioston aluksia ympäri saarta.

Taiwanissa on odotettu Kiinan toimia viime viikosta lähtien, jolloin Taiwanin presidentti Lai Ching-te suututti Kiinan ilmoitettuaan itsenäisyyspäivän puheessaan, ettei Kiinalla ole oikeutta edustaa saarivaltiota.

Kiina puolestaan pitää Taiwania itselleen kuuluvana alueena, eikä se ole sulkenut pois mahdollisuutta käyttää voimaa saadakseen saaren hallintaansa.

Lähde: AFP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version