perjantai, 11 lokakuun

Fan Yifei on Kiinan taloussektorin korkea-arvosin johtaja, joka on pidätetty presidentti Xi Jinpingin käynnistämän korruptionvastaisen ohjelman aikana.

Kiinan keskuspankin entinen varajohtaja Fan Yifei, 60, on saanut kuolemantuomion lahjusten ottamisesta.

Oikeuden mukaan Fan oli ottanut vastaan omaisuutta yli 386 miljoonan yuanin (50 miljoonan euron) edestä, korkeaa asemaansa ja valtaansa hyväksikäyttäen.

Kiinan valtionmedian mukaan Fanin kuolemantuomion täytäntöönpanoa aiotaan lykätä kahdella vuodella. Sen jälkeen tuomiota muutetaan elinkautiseksi vankeusrangaistukseksi ilman mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen vapauteen.

– Fan Yifei vastaanotti äärimmäisen suurikokoisia lahjuksia. Hänen rikostensa olosuhteet olivat äärimmäisen vakavat, niiden sosiaaliset vaikutukset äärimmäisen huonot. Myös valtion ja ihmisten intressit kärsivät äärimmäisen raskaita tappioita, tuomioistuimen kerrotaan lausuneen.

Vuonna 2022 tutkinnan kohteeksi joutunut ja myöhemmin maan valtapuolueesta erotettu Fan on Kiinan taloussektorin korkea-arvoisin johtaja, joka on pidätetty presidentti Xi Jinpingin käynnistämän korruptionvastaisen ohjelman aikana.

Lähde: Reuters

Jaa.
Exit mobile version