sunnuntai, 12 toukokuun

Kiinan buumi nostaa sähkö- ja hybridiautojen kysyntää maailmanlaajuisesti.

PEKING Sähköautojen menekki jatkaa tuhtia kasvuaan Kiinassa.

Pekingin kansainvälisillä automessuilla vahvistettiin tämän vuoden myyntiennusteita. Niiden mukaan Kiinassa odotetaan kymmenen miljoonan uuden sähköauton myyntiä vuoden 2024 aikana.

Myynti on noussut voimakkaasti viime vuosina. Mikäli Kiinassa ylletään tavoitteeseen, tarkoittaa se sitä, että jo 45 prosenttia maassa myytävistä uusista autoista olisi sähköautoja. Mikäli tahti jatkuu samanlaisena, sähköautojen myynti ohittaa bensa-autot ensi vuonna.

Kiinan kysyntä nostaa samalla myyntiennusteita koko maailmassa. Euroopan ja Yhdysvaltain myynnin pienestä hiipumisesta huolimatta uusien sähköautojen myynnin odotetaan nousevan maailmanlaajuisesti 17 miljoonaan tämän vuoden aikana.

Hinnat edullisia

Kiinassa suosituimpien merkkien, kuten BYD:n, XPengin ja Xiaomin hinnat ovat huomattavasti alhaisempia kuin Euroopassa, erään asiantuntija-arvion mukaan noin puolet Euroopan hinnoista.

Niitä ei pidetä yhtä laadukkaina kuin parhaimpia eurooppalaisia sähköautoja, mutta laatu on viime vuosina noussut.

Uutta autoa messuilla etsinyt herra Hu kertoi vaihtavansa nykyisen bensasyöppönsä uuteen sähköautoon. Ne ovat paitsi edullisia ja ympäristöystävällisiä, myös helppokäyttöisiä Kiinassa.

Latauspisteiden verkosto ulottuu nykyisin jo kaikkialle maahan.

– Autojen valikoima lisääntyy ja latauspisteitä on joka puolella, joten valinta sähkö- ja bensa-auton välillä on minulle helppo, Hu sanoo.

Jaa.
Exit mobile version