maanantai, 20 toukokuun

Kuntavaaleissa sekä kokoomus että SDP saivat yhtä monta valtuutettua. Aila Dünder-Järvisen ero ja siirto käänsi enemmistön kokoomukselle.

Näkyvä kuntapoliitikko Aila Dündar-Järvinen siirtyy Tampereella kokoomuksen valtuustoryhmiin. Hän siirtyy kokoomuksen riveihin sekä Pirkanmaan aluevaltuustossa että Tampereen kaupunginvaltuustossa.

Siirron jälkeen kokoomuksen Tampereen kaupunginvaltuustoryhmän koko on 18 valtuutettua, ja aluevaltuustoryhmän koko nousee 23 valtuutettuun.

Tampereen sosialidemokraattisessa valtuustoryhmässä on 16 valtuutettua ja aluevaltuustossa 17 valtuutettua. Kuntavaaleissa sekä kokoomus että SDP saivat yhtä monta valtuutettua, eli Dünder-Järvisen ero ja siirto käänsi enemmistön kokoomukselle.

Dündar-Järvinen on aiemmin ollut kokoomuksessa ja hän siirtyi vuonna 2008 SDP:hen. Silloinkin loikkaus muutti voimasuhteita Tampereen valtapuolueiden välillä.

Taustalla kiista paikasta

Dünder-Järvinen on kokenut ja aktiivinen poliitikko. Hän on ollut edustajana esimerkiksi Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana, kaupunginhallituksessa, konsernijaostossa sekä eri yhtiöiden hallituksissa ja lautakunnissa.

Dünder-Järvinen erosi vuosi sitten SDP:n ryhmästä koettuaan tulleensa täysin nöyryytetyksi. Hän odotti saavansa paikan kaupunginhallituksesta. Kokouksessa kaupunginhallitukseen ehdotettiinkin toista valtuutettua, Inna Rokosaa (sd.), jolloin Dündar-Järvinen koki, että hänet haluttiin savustaa omasta ryhmästä ulos.

Dündar-Järvisen mukaan hänelle korostettiin, että kaupunginhallitukseen halutaan nyt nuori ihminen ja että tarjotun konsernijaoston puheenjohtajuuden pitäisi riittää hänelle.

– Lisäksi minua syytettiin esimerkiksi siitä, että olen sanonut ja tehnyt asioita väärin. Kukaan ei kuitenkaan varsinaisesti kertonut, mitä olen sanonut tai tehnyt, hän kertoi vuosi sitten.

SDP:n ryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi myönsi kiivaan keskustelun. Hänen mukaansa Dündar-Järvistä ei kuitenkaan kiusattu, mutta tätä kritisoitiin. Salmi olisi valinnut itse hänet kaupunginhallitukseen, mutta ryhmän kanta voitti.

Dündar-Järvinen perusti kokouksen jälkeen oman valtuustoryhmän.

Kokoomus kosiskeli valtuutettua riveihinsä sen jälkeen ”jonkin aikaa”.

Dündar-Järvinen sanoo olevansa innostunut ja motivoitunut liittymään kokoomuksen valtuustoryhmiin. Hän kokee pystyvänsä ajamaan asioita ryhmissä erittäin hyvin.

Jaa.
Exit mobile version