perjantai, 17 toukokuun

Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeellä tuhotyö, mutta rikosnimike voi vielä muuttua tutkinnan edetessä.

Poliisi epäilee myöhään perjantai-iltana Turun Pernossa palaneen päiväkodin tulipaloa tahallaan sytytetyksi. Teosta epäillään Lounais-Suomen poliisin tiedotteen mukaan kolmea alaikäistä nuorta.

Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeellä tuhotyö, mutta rikosnimike voi vielä muuttua tutkinnan edetessä.

– Kuulusteluissa on selvinnyt, että tapahtumapaikalla nuoret leikkivät tulella, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnon yksiköstä.

Esitutkinnassa selvitetään muun muassa se, olisiko tulipalo voinut edetä lähistöllä sijaitseviin rakennuksiin. Lisäksi poliisi selvittää tapaukseen liittyvät korvausvaatimukset.

Palokiinteistölle ei saa mennä

Pernontiellä sijaitseva päiväkoti kärsi toistuvasta ilkivallasta. Turun kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen kertoo, että tyhjillään oleva rakennus houkutteli luvattomaan oleskeluun.

Päiväkoti poistettiin sisäilmaongelmien takia käytöstä pari vuotta sitten. Tilapalvelujohtaja Leevi Luodon mukaan rakennuksen purkamisesta on tehty päätös ja se tullaan purkamaan tämän vuoden aikana.

– Purkamiseen liittyvät valmistelut ovat olleet käynnissä jo ennen tulipaloa. Tämä nopeuttaa ehkä hieman prosessia, Luoto täsmentää.

Poliisi muistuttaa, että palokiinteistölle ei saa mennä. Kiinteistö on purkukohde ja alueella liikkuminen ei ole turvallista palovaurioiden takia. Erityisesti tapahtuma-alueen lähellä sijaitsevissa perheissä huoltajien tulee keskustella asiasta lastensa kanssa.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Neuvola säästyi vauriolta

Pernossa perjantai-iltana syttynyttä tulipaloa oli sammuttamassa yli parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Pelastuslaitos antoi lähialueen asukkaille kehotuksen sulkea ikkunat ja ilmanvaihto, sillä palosta aiheutui runsaasti savua

Vauriot jäivät pelättyä pienemmiksi, ja palo saatiin rajattua rakennuksen yhteen siipeen. Samassa pihapiirissä sijaitseva neuvolarakennus ei Leevi Luodon mukaan kärsinyt tulipalossa.

– Neuvola on auki normaalisti tänään.

Jaa.
Exit mobile version