sunnuntai, 6 lokakuun

Maan terveysministeriön mukaan ensimmäinen rokotuskampanja tulee olemaan laajuudeltaan pieni, rajallisten resurssien vuoksi.

Kongon demokraattisessa tasavallassa terveysviranomaiset ovat lauantaina aloittaneet ensimmäisen rokotuskampanjan m-rokkoa vastaan. M-rokko tunnettiin aeimmin apinarokkona.

Kyseessä on keskeinen askel pyrkimyksissä hillitä m-rokkoepidemiaa, joka on tänä vuonna levinnyt Kongon demokraattisesta tasavallasta myös 13 muuhun Afrikan maahan.

Afrikan mailla ei aiemmin ole ollut pääsyä rokotteisiin, joita on ollut laajalti saatavilla Euroopassa ja Yhdysvalloissa apinarokon levittyä maailmanlaajuisesti vuonna 2022.

Rokotusten alkamista juhlistettiin lauantaina Kongon itäosassa sijaitsevassa Goman kaupungissa, jossa myös ensimmäiset rokoteannokset annettiin.

Maan terveysministeriö on kuitenkin varoittanut ensimmäisen rokotuskampanjan tulevan olemaan laajuudeltaan pieni, rajallisten resurssien vuoksi. Tällä hetkellä saatavilla on 265 000 rokoteannosta, mutta lisää on luvattu olevan tulossa.

WHO:n tietojen mukaan Afrikassa on vuoden alusta lähtien vahvistettu ainakin 32 800 m-rokkotapausta, sekä 844 tautiin liitettyä kuolemaa.

Maailman terveysjärjestö WHO julisti m-rokon elokuussa maailmanlaajuiseksi terveyshätätilaksi.

Lähde: Reuters, AFP

Jaa.
Exit mobile version