lauantai, 21 syyskuun

Oulun käräjäoikeudessa käsitellään riita-asiaa 62 000 euron vuokrasummasta, jonka MGP Services Oy maksoi vastuuhenkilöönsä Jyrki Hallikaiseen kytköksissä olevalle yritykselle.

Oulun käräjäoikeudessa käsitellään Oulun torihotellin aiemman rakennuttajan rahaliikenteen epäselvyyksiä.

MGP Services Oy olisi sen konkurssipesän mukaan suosinut vastuuhenkilöönsä Jyrki Hallikaiseen liittyvää Luxemburgissa sijaitsevaa yhtiötä muiden velkojien kustannuksella.

Näin omaisuutta olisi siirretty pois muiden velkojien ulottuvilta yhtiön maksukyvyn huononnuttua.

Kyse on 62 186 euron vuokrista, joita MGP Services Oy on maksanut MGP Services S.a.r.lille edustustiloista vuosina 2021–2022. Hallikainen on ollut tämän toisen yhtiön omistaja.

Erityistilintarkastuksen mukaan MGP Services Oy on tullut maksukyvyttömäksi huhtikuussa 2021 rahoittajan vetäydyttyä Kiinteistö Oy Torihotellin rahoituksesta. Tarkastuksessa ei ole löytynyt todennettua vuokrasopimusta edustustiloista. Siinä nähdään, etteivät tilat ole liittyneet velallisen liiketoimintaan.

Konkurssipesän perustelujen mukaan maksut eivät siis ole liittyneet normaaliin liiketoimintaan, ja ne on tehty läheisyhtiölle. Tuolloin sopimusta on kokonaan tai osaksi pidettävä lahjana.

Oulun käräjäoikeudessa käsitellään nyt takaisinsaantia konkurssipesään MGP Services S.a.r.lilta. Konkurssipesä vaatii, että yhtiö velvoitetaan palauttamaan maksettu summa korkoineen, ja että yhtiö maksaa myös oikeudenkäyntikulut lisineen.

Luxemburgilaisyhtiö puolestaan kiistää, että maksukyvyttömyydestä olisi tiedetty vuokria maksettaessa. Sen mukaan sittemmin konkurssiin mennyt MGP Services Oy tuli maksukyvyttömäksi aikaisintaan joulukuussa 2022. Tilan vuokraamisella on ollut liiketaloudellinen peruste ja vuokra on ollut kohtuullinen, MGP Services S.a.r.l kertoo vastineessaan.

Riita-asian käsittely alkoi Oulun käräjäoikeudessa maanantaina valmisteluistunnolla. Pääkäsittely on pesänhoitajan varatuomari Antti Myllymäen mukaan tarkoitus pitää joulukuussa. Asiassa on vielä mahdollisuus sovintoon.

Jyrki Hallikainen tunnetaan myös Uros-yhtiön perustajana. MGP Services Oy:n konkurssi tuli vireille 10. tammikuuta 2023.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva.

Jaa.
Exit mobile version