perjantai, 25 lokakuun

Lokakuussa avattavan ladun kustannukset ovat vuositasolla noin 220 000 euroa.

Kontiolahden kunta aikoo pitää kiinni ensilumenladusta. Ladun tulevaisuus ja mahdollinen lopullinen sulaminen nousivat puheenaiheeksi viime viikolla, jolloin latu avattiin tälle kaudelle.

– Olemme kunnassa kaikki mahdolliset säästökohteet kammanneet ja miettineet ja ensilumenlatu oli siinä mukana, kertoi kunnanjohtaja Jari Tuononen ja ilmaisee, että tulee esittämään ladun säilyttämistä kunnanhallitukselle, jos asia sinne etenee.

Sanomalehti Karjalainen uutisoi tuolloin, että ladun tulevaisuus on uhattuna Kontiolahden säästöpaineiden takia. Ensilumenlatu on tärkeä muun muassa huipputason ampumahiihtäjille. Ylen viime viikolla haastattelemat ampumahiihtäjät järkyttyivät suunnitelmista.

Kontiolahden kunta tiedotti torstaina tahtotilasta säilyttää ensilumenlatu kunnan teknisen osaston talousarviovalmisteluun liittyen. Tekninen johtaja Tommi Hirvonen esittää ladun säilyttämistä talousarviossa.

Lopullisen päätöksen ensilumenladun tulevaisuudesta tekee Kontiolahden kunnanvaltuusto joulukuun 9. päivänä.

Ensilumenladun myyntiä ja markkinointia on tarkoitus tehostaa. Lisäksi kunta aikoo etsiä ensilumenladun toimintaan yhteistyökumppaneita, joiden kanssa kunta voisi jakaa kuluja.

– Meillä kunnassa ei ole myyntimiehiä eikä -naisia, joten tulemme etsimään tähän tukea. Yritysyhteistyökumppaneita tarvitaan mutta tulemme keskustelemaan myös Joensuun kaupungin kanssa jossain vaiheessa mahdollisesta yhteistyöstä, totesi kunnanjohtaja Jari Tuononen ja painotti ladun aluetaloudellisia vaikutuksia ja terveysliikunnan merkitystä.

Ensilumenladun ylläpito maksaa vuosittain noin 220 000 euroa.

Kunta otti ladun hoteisiinsa ja huollettavaksi tänä syksynä, kun sitä aikaisemmin ylläpitänyt Kontiolahti Outdoor joutui talousvaikeuksiin.

Juttua päivitetty klo 14.15 kunnanjohtaja Jari Tuonosen kommenteilla.

Juttua korjattua klo 15.11 korjaamalla Jari Tuonosen nimi. Aikaisemmin jutussa luki Ruokolainen.

Jaa.
Exit mobile version