perjantai, 20 syyskuun

Toimitusjohtaja Sakari Välimaa pitää joukkueen viime kauden henkilöstökuluja liian korkeina.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa perustelee tilikauden tappiota suuriksi paisuneilla henkilöstökuluilla ja investoinneilla. Arkistokuva elokuulta 2020. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

SM-liigajoukkue Kouvolan KooKoon taustayhtiön liikevaihto kasvoi viime tilikaudella ennätyksellisesti. Tilikauden tulos jäi silti 780 000 euroa tappiolle.

Seuran liikevaihto kohosi ennätyslukemiin jo toista kertaa peräkkäin. Liikevaihto ylitti edellisellä tilikaudella kuuden miljoonan euron rajan ja jatkoi edelleen kasvua päätyen nyt 6 730 000 euroon.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa perustelee seuran tiedotteessa tappiollista liiketulosta ennen kaikkea henkilöstökustannuksilla.

– Meillä oli suoraan sanottuna aivan liian kallis joukkue varsinkin sen tuloksiin nähden. Myös toimistolla ja valmennuksessa oli tiettyjä päällekkäisyyksiä menneellä tilikaudella, jotka nostivat lisää henkilöstökuluja, Välimaa sanoo.

Lisäksi hän kertoo kauden aikana tehtyjen investointien rasittaneen tulosta.

– Avasimme uuden ravintolan Kouvolan kauppakeskus Veturiin. Myös hallin tapahtumavalaistusta uusittiin. Lisäksi yleinen kustannustason nousu vaikutti liiketulokseen negatiivisesti, koska emme onnistuneet siirtämään sitä suoraan omaan hinnoitteluumme, hän toteaa.

Pelimenestys jäi edelliskautta heikommaksi

KooKoon kausi jääkiekon SM-liigassa päättyi ennen kevään kirkkaimpia pelejä.

Kauden päättyminen ennen playoffs-pelejä vaikutti osaltaan taloudelliseen tappioon, kun tavoiteltujen otteluiden tulot jäivät saamatta. Edelliskaudella KooKoo eteni SM-liigan pudotuspeleissä puolivälieriin asti.

– Tulos on karu, sitä on turha kieltää tai mennä piiloon. Tiettyjä leikkauksia on nyt tehty suunnitelmallisesti ja jatkamme meidän pitkäjänteistä työtämme, Välimaa sanoo tiedotteessa.

KooKoo Hockey Oy yhtiön pääoma on tällä hetkellä lähes 1,5 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 52,7 prosenttia.

Jaa.
Exit mobile version