sunnuntai, 13 lokakuun

Syyttäjä vaati kunnanvaltuutetuille tuomiota virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta tai tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Korkein oikeus KKO ei antanut syyttäjälle valituslupaa Kittilän kuntapäättäjiä koskevassa jutussa. Hovioikeuden tuomio jäi näin ollen voimaan.

Asia koski kunnan hallintojohtajan työtehtävien muuttamista hallintosäännön muutoksilla. Syyttäjän mukaan päättäjät olivat koston vuoksi poistaneet Kittilän hallintojohtaja Esa Mäkiseltä virkatehtäviä ja siten syrjäyttäneet hänet. Hallintojohtaja ei useilta osin hyväksynyt päättäjien toimia liittyen kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomiseen vuonna 2014.

Syyttäjän mukaan hallintojohtajalla ei ollut käytännössä enää läsnäolo-oikeutta kunnanhallituksen kokouksissa.

Hovioikeudessa syytteessä on 16 henkilöä, jotka toimivat tuolloin Kittilän kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäseninä tai varajäseninä. Syytettynä oli myös vt. kunnanjohtaja.

Lapin käräjäoikeus ja hovioikeus hylkäsivät syytteet.

KKO:ssa syyttäjä vaati, että vastaajat tuomitaan rangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta tai tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyskuussa korkein oikeus tuomitsi vuosina 2013 – 2015 Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtajana toimineen, nykyisen kunnanjohtajan Timo Kurulan petoksen yrityksestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Aki Maunula tuomittiin petoksen yrittämisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Molemmat tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Asiasta kertoi ensin Lapin kansa.

Jaa.
Exit mobile version