perjantai, 20 syyskuun

Koronarokotteen voi ostaa rahalla, mutta se vaatii lääkärin reseptin. Yli 65-vuotiaat ja riskiryhmät saavat rokotteen yhä ilmaiseksi.

Koronarokotteita on jo saatavilla yksityisiltä toimijoilta. Esimerkiksi Rokotepalvelu-niminen yksityinen terveyspalvelujen tuottaja kertoo verkkosivuillaan myyvänsä tiistai-iltapäivästä alkaen koronarokotteita pääkaupunkiseudun klinikoillaan. Koronarokotteen hinta on Rokotepalvelulla 140 euroa.

Tähän asti koronarokotteita on saanut hyvinvointialueiden järjestämänä ilmaiseksi, jos on kuulunut THL:n määrittelemiin ryhmiin. Tämä asia ei muutu. Koronapandemian aikana kaikki olivat oikeutettuja ilmaisiin rokotteisiin, mutta tällä hetkellä THL suosittelee rokotusta vain yli 65-vuotiaille ja riskiryhmille.

Koronarokotteita on tulossa laajemmin myös apteekkimyyntiin syksyllä. Apteekkariliiton mukaan apteekkeihin toimitetaan Comirnaty-nimistä koronarokotetta, mutta sitä on saatavilla vain 10 kappaleen pakkauksissa. Yhden rokotteen hinta on tuolloin noin 100 euroa. Apteekkariliitto arvelee toimitusten palvelevan lähinnä terveydenhuollon toimipisteitä, jotka tarjoavat maksullisia rokotteita ja hankkivat niitä kerralla ison määrän.

Koronarokote on mahdollista saada myös työterveyshuollon kautta. Esimerkiksi Mehiläinen aikoo aloittaa koronarokotukset yksityis- ja työterveysasiakkailleen lokakuun alussa.

Koronarokote on reseptivalmiste eli se vaatii lääkärin määräyksen.

Koronarokotteiden apteekkimyyntiä on perusteltu rokotteiden saatavuuden paranemisella ja nykyjärjestelmän täydentämisellä.

– Tämä toivottu muutos on yksi täydentävä keino, kun pyrimme sujuvoittamaan ensi syksyn rokotuskierrosta, sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) perusteli asiaa kesällä.

Apteekkimyynnin esteenä on ollut koronarokotteen vakuutus ja sitä varten vaadittava valtiontakuu. Valtiontakuu on koskenut vain EU:n yhteishankintamekanismin kautta hankittuja koronarokotteita. Heinäkuun alusta lähtien takuu laajeni kattamaan myös muuta kautta hankitut rokotteet ja niiden mahdollisesti aiheuttamien henkilövahinkojen korvaukset.

Jaa.
Exit mobile version