torstai, 4 heinäkuun

Kosin saarella Kreikassa evakuoitiin yli 70 suomalaisturistia maastopalojen vuoksi. Heidät vietiin illalla ja yöllä hotelleista jalkapallostadionille ja kirkkoon.

Useat matkatoimistot evakuoivat matkustajia hotelleista maastopalojen takia Kosin saarella Kreikassa maanantai-illan ja yön aikana. Heidän joukossaan on ainakin yli 70 suomalaista.

Maastopaloja on Kardamenan kylän alueella saaren eteläpuolella.

TUI:n Suomen viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kertoo, että kreikkalaisviranomaisilta tuli ennen kello yhdeksää aamulla tieto, että matkailijat voivat palata hotelleihinsa. Palot on viranomaisten mukaan saatu hallintaan.

TUI:n Tanskan viestintäpäällikkö Mikkel Hansen kertoi aiemmin tiistaiaamuna, että TUI evakuoi 27 suomalaista matkailijaa viranomaisten kehotuksesta. Matkailijat siirrettiin Hansenin mukaan hotelleista jalkapallostadionille.

Myös neljä Tjäreborgin suomalaisasiakasta evakuoitiin maanantai-iltana, kertoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen. Heistä kahta ei tavoitettu tiistaiaamuun mennessä, mutta iltapäivällä Virtanen kertoi, että heidät on saatu tavoitettua.

Tjäreborgin matkustajat evakuoitiin ensin jalkapallostadionille ja kuljetettiin sieltä Kosin kaupunkiin saaren pohjoisosaan, jossa maastopaloja ei ole.

Mari Kanerva Aurinkomatkojen viestinnästä kertoo, että heidän asiakkaistaan 15 evakuoitiin. Kanervan saaman tiedon mukaan viranomaiset ohjasivat heidät yöpymään kirkkoon. Kaikki heistä palasivat myöhemmin tiistaina hotelleihinsa.

Apollomatkojen mukaan 30 heidän asiakastaan evakuoitiin.

Hansenin mukaan matkatoimistoille ei ole toistaiseksi tullut kehotusta evakuoida matkustajia saarelta kokonaan, sillä maastopaloja on vain osassa saarta.

Todennäköisesti ei suurta hätää, arvioi ulkoministeriön Tanner

Aurinkomatkojen asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Heli Lehtinen kertoo Radio Suomen päivän haastattelussa, että matkatoimistojen saamien tietojen mukaan palon leviämisriskiä ei tällä hetkellä ole.

– Tällä hetkellä meidän tietomme on se, että lomanviettoa voi jatkaa ihan normaalisti, Lehtinen kertoo.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner kertoo, että ulkoministeriöön ei ole yön aikana oltu yhteydessä Kosin maastopaloista.

– Todennäköisesti se kertoo siitä, että suurta hätää ei ole, Tanner sanoi Ylen aamun lähetyksessä kahdeksan aikaan tiistaiaamuna.

Ulkoministeriöllä ei ole tarkkaa tietoa Kosilla olevien suomalaisten määrästä, mutta Tannerin mukaan Kreikan saarilla voi olla yhteensä kymmeniätuhansiakin suomalaisia.

Matkailijoita hän kehottaa olemaan yhteydessä matkanjärjestäjiin ja seuraamaan paikallisviranomaisten ohjeita.

Yhteensä kymmeniä matkustajia on evakuoitu maastopalojen tieltä. Esimerkiksi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan noin 50 ruotsalaisturistia evakuoitiin hotelleistaan maanantai-iltana. Matkatoimistoista ainakin TUI ja Apollo ovat evakuoineet asiakkaitaan.

Kreikassa on ollut viime päivinä kymmeniä maastopaloja, esimerkiksi pääkaupunki Ateenan lähellä sekä Kreetan saarella.

Oletko paikalla? Lähetä meille uutiskuva tai -video. Ohjeet löytyvät täältä.

Päivitetty 2.7. kello 9.42: Lisätty tieto siitä, että palot on saatu hallintaan ja että matkailijat voivat palata hotelleihin. Kello 9.45 päivitetty suomalaismatkustajien määrä ja lisätty Apollomatkojen tiedot. Kello 11.24 päivitetty tieto kahdesta suomalaisesta, joita ei ole tavoitettu. Kello 13.45 päivitetty tieto, että kaksi tavoittamatonta suomalaista on tavoitettu.

Jaa.
Exit mobile version