torstai, 19 syyskuun

Ilmatiiviistä säilytysastioista tunnettu yritys on pitkään kamppaillut kannattavuutensa kanssa.

Tupperware-kutsuilla kuka tahansa voi esitellä Tupperwaren tuotteita kotonaan. Yhtiö on tunnettu muovisista säilytysrasioista ja muista keittiötarvikkeista. Kuva: Arja Lento / Yle

Jani Parkkari,

Teija Santaharju

Kotikutsuilla Suomessakin myydyistä muoviastioistaan tunnettu Tupperware hakeutui tiistaina Yhdysvalloissa yrityssaneeraukseen.

Yhtiö pyrkii liittovaltion konkurssilain 11. kappaleen mukaisesti uudelleenjärjestäytymään tilanteessa, jossa se ei suoriudu veloistaan.

– Yhtiön talous on heikentynyt viime vuosina, koska yleinen taloustilanne on ollut haastava, kommentoi toimitusjohtaja Laurie Ann Goldman.

Ilmatiiviistä muoviastioistaan tunnetun Tupperwaren osakekurssi oli maanantaina puoli dollaria. Joulukuussa kurssi kipusi vielä yli 2,5 dollarin.

Tupperware sanoo jatkavansa myyntejään ja palkanmaksua.

Yritys uusi johtonsa ja strategiansa viime vuonna. Pyrkimys on ollut modernisoida yritystä, jonka perusti kemisti Earl Tupper vuonna 1946 suuren laman jälkeen. Tupper onnistui kehittämään kuluttajille muoviastioita, joissa ruoka säilyi pitkään homehtumatta.

Astiat tulivat kesäkuussa myyntiin Suomen Prismoihin. Tupperwaren ja kotikutsut Suomeen toi alun perin Elisabeth Rehn, RKP:n poliitikko ja entinen puolustusministeri.

Lähde: AFP

Jaa.
Exit mobile version