keskiviikko, 23 lokakuun

Vuodesta 2019 saakka yhtiön pizzat on valmistettu vain suomalaisesta lihasta. Nyt tämä muuttuu.

Marraskuusta lähtien Kotipizza käyttää myös ulkomaalaista lihaa. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Kotipizzan valikoimaan tulee marraskuussa uutuus eli Diavola-pizza, jossa käytetään ulkomaalaista lihaa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

Yle kysyi Kotipizza Groupin toimitusjohtajalta Heidi Stirkkiseltä, millaisen viestin pizzaketjun päätös antaa kotimaisille lihan tuottajille.

– Meillä on myös taloudellista vastuuta yrittäjillemme. Siksi osa arvopohjaamme on yrittäjiemme kannattavuudesta huolehtiminen – ja siihen kuuluu myös sen varmistaminen, että ravintolat voivat tarjota suomalaisille herkullisia tuotteita kilpailukykyiseen hintaan, Stirkkinen vastaa sähköpostilla.

Diavola-pizzassa on tanskalaisen Danish Crownin tuottamaa nduja-makkaraa, jonka sisältämä liha tulee Tanskasta, Saksasta ja Puolasta.

Toistaiseksi vain ndujasta on tehty hankintapäätös, mutta tämä saattaa olla vasta alkua ulkomaalaisen lihan tulemiselle Kotipizzan tuotteisiin.

Stirkkinen perustelee päätöstä ulkomaalaisen lihan käyttämisestä inflaatiopaineella.

– The European Pizza Company -yhteistyön avulla meille on tarjoutunut entistä parempi mahdollisuus hillitä hintojen korotuksia.

The European Pizza Company on Kotipizza Groupin emoyhtiö.

Parhaillaan on käynnissä emoyhtiön kilpailutuksia myös muiden lihatuotteiden eli kanan, salamin, pepperonin, kinkun ja pekonin toimituksista.

– On mahdollista ja jopa todennäköistä, että osassa näistä raaka-aineista otamme käyttöön Suomen ulkopuolella tuotetun vaihtoehdon. Emme tietenkään tiedä etukäteen kilpailutusten lopullisia tuloksia.

Tirkkosen mukaan myös suomalaisilla lihantuottajilla on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin kilpailtuksiin ja saada tuotteitaan myös Suomen ulkopuolelle kaikkiaan yli 800 pizzaravintolaan.

– Kilpailutuksiin voivat osallistua ainoastaan ne tavarantoimittajat, joiden ehdottamat raaka-aineet täyttävät laatu-, maku- ja vastuullisuuskriteerimme.

Kotipizzan ulkomaalaisen lihan käytöstä kertoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Jaa.
Exit mobile version