perjantai, 20 syyskuun

Savonlinnalaisoppilaiden retki lähelle Venäjän rajaa oli lukuvuosikalenteriin merkitty tapahtuma.

Sami Ikonen,

Enna Poutiainen

Savonlinnalaiskoulun rehtorin mukaan eilen torstaina itärajalla tapahtuneet epäillyt valtionrajarikokset tapahtuivat yhdeksäsluokkalaisten biologian opetukseen liittyvällä retkellä.

Rajavartiolaitos kertoi eilen, että se tutkii viittä Rautjärvellä tapahtunutta luvatonta Venäjän rajan ylitystä. Yhteensä rajavyöhykkeellä oli liikkunut luvatta kymmenen nuorta.

Koulun rehtorin mukaan Hiitolanjoen Kangaskoskelle tehdyllä luontoretkellä oli mukana riittävästi aikuisia valvojia. Hän ei kommentoi tapauksen yksityiskohtia. Asiaa käsitellään koulun, lasten huoltajien ja viranomaisten kesken.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on käynnistänyt asiasta esitutkinnan.

Rehtori ei kommentoi, oliko rajalle päätyneiden joukossa 15 vuotta täyttäneitä. Silloin Suomessa alkaa rikosoikeudellinen vastuu, joka tarkoittaa, että nuori voidaan tuomita rikoksesta.

Suomen lain mukaan valtionrajan luvattomasta ylittämisestä voidaan määrätä sakkorangaistus rajavyöhykerikkomuksesta, jos rikos lasketaan lieväksi. Vakavampi rikos voi johtaa enintään vuoden vankeusrangaistukseen.

Savonlinnan sivistystoimenjohtaja Mikko Ripatti ei halunnut myöskään avata asian yksityiskohtia. Hänen mukaansa koulu on hoitanut jälkiselvittelyä tähän mennessä hyvin.

Juttua korjattu kello 15.28: Koululaisten retkikohdetta on tarkennettu. Retki tehtiin Hiitolanjoen Kangaskoskelle.

Jaa.
Exit mobile version