maanantai, 1 heinäkuun

Paloja on ollut ainakin suomalaisten suosimalla Rethymnonin alueella, mutta ne on saatu nyt hallintaan, kerrotaan Suomen Ateenan suurlähetystöstä.

Suomalaisten suosimalla Kreikan lomasaarella Kreetalla syttyi alkuviikosta laajoja maastopaloja. Palot ovat jatkuneet ainakin Rethymnonin alueella, joka on suomalaisille tuttu matkakohde.

Aftonbladet uutisoi keskiviikkona, että evakuointeja jouduttiin tekemään kuudessa kylässä. Paikalla on ollut 150 palomiestä sekä helikoptereita, joista on pudotettu vettä tulipaloja vastaan.

Palo saatu hallintaan

– Rethymnonin alueella ollut suurempi maastopalo on nyt saatu hallintaan, kertoo Radio Suomen Päivässä Suomen Ateenan suurlähetystöstä edustuston päällikön sijainen Maria Hyvönen.

Hyvösen mukaan Rethymnonin alueen maastopalo on roihunnut asumattomilla tai harvaan asutuilla alueilla, eikä ole aiheuttanut merkittävää uhkaa paikalliselle asutukselle tai turisteille.

Hyvösen mukaan Kreetan maastopaloja ei kuitenkaan voi millään verrata viimevuotisiin Rodoksen paloihin. Kreikassa on myös tehty tänä vuonna huomattavasti enemmän varustautumista ja valmistautumista maastopaloriskien varalta.

– Esimerkiksi palontorjuntahenkilökuntaa on lisätty merkittävästi ja viranomaisyhteistyötä on tehostettu. Kreikan viranomaiset ovat ottaneet käyttöön uusia ennalta varautumistoimia ja sammutustekniikoita, Hyvönen kertoo.

Lisäksi hän sanoo, että todella tärkeänä asiana tiedotusta on lisätty sekä paikallisille että turisteille.

– Kiinteistön omistajat on määrätty pitämään tontit siistinä ja poistamaan sieltä helposti syttyvää materiaalia, kuten roskia, kuivia heinikoita ja pensaita.

Matkustustiedotteita ei ole tarvinnut päivittää

Hyvösen mukaan matkustustiedotteita ei ole jouduttu muuttamaan maastopalojen osalta.

– Niissä lukee jo ennestään, että Kreikassa lämpötilat kohoavat kesäisin hyvin korkeaksi, joka lisää maastopalojen riskiä.

Tarpeen vaatiessa matkustustiedotteita pystytään päivittämään hyvin nopeasti, Hyvönen mainitsee.

Kreikassa ja etenkin Kreetalla maastopaloriskejä ovat kasvattaneet alueella mitatut hyvin korkeat lämpötilat. Pahimmillaan mittari on kiivennyt melkein 45 asteeseen.

Jaa.
Exit mobile version