perjantai, 17 toukokuun

Kivi voittaa sakset -mielenilmaus on kulttuurin ja luovien alojen yhteinen tempaus. Tapahtuma alkaa kello 15.

Kulttuurialan leikkauksia vastustava Kivi voittaa sakset -mielenilmaus järjestetään tänään kello 15 alkaen Helsingissä. Kulttuurialan toimijoiden mielenilmauksen tarkoituksena on vastustaa miljoonien leikkauksia, joita hallitus kaavailee kohdistavansa kulttuuriin.

Tänä vuonna kulttuurista on leikattu yli kahdeksan miljoonaa euroa. Valtiovarainministeriön ehdotuksessa ensi vuonna leikattaisiin 4,3 miljoonaa. Sen jälkeen leikkaukset voivat nousta entisestään, jopa 30 miljoonaan vuoteen 2027 mennessä.

Lue lisää kulttuurialan leikkauksista ja niiden vaikutuksista täältä.

Mielenilmausta koordinoi Avate Audiovisuaalisen alan tekijät ry. Avaten toiminnanjohtaja Matti Numminen kertoi Ylelle ennen mielenilmausta, että alalla ei ymmärretä miten leikkaukset voisivat olla mahdollisia.

– Hallitusohjelmassakin näkyy, että kulttuurialoilta ja luovilta aloilta halutaan uutta kasvua. Se, että leikataan alan rahoituksesta, on täysin ristiriidassa tavoitteen kanssa, Numminen kommentoi puhelimitse.

Toiminnanjohtajan mukaan tapahtumaan on ilmoittautunut ennakkoon noin 300 ihmisistä. Paikalle on kutsuttu myös kulttuurista vastaavat ministerit.

Tänään alkaneessa hallituksen kehysriihessä käsitellään myös lisäleikkauksia ja niiden kohdentamista, mahdollisesti myös kulttuuriin.

Helsingin poliisi kertoo, että mielenilmauksesta aiheutuu tilapäistä haittaa liikenteelle kello 15–16 välillä. Erityisesti Etelä-Esplanadilla autoilua kannattaa poliisin mukaan välttää.

Mielenilmaus lähtee Rautatientorilta, kulkee Mannerheimintien kautta Etelä-Esplanadille ja päättyy Espan lavalle kello 16.30.

Seuraamme mielenilmauksen kulkua tässä päivittyvässä artikkelissa.

Jaa.
Exit mobile version