torstai, 4 heinäkuun

Valtateiden risteyksessä Kyyjärvellä sijaitsevaa kauppakeskusta yritettiin vuosia myydä tuloksetta.

Heli Kaski,

Jussi Lindroos

Vielä kaksi vuotta sitten pohjoisessa Keski-Suomessa, Kyyjärvellä sijaitsevaa kauppakeskus Palettia myytiin 600 000 eurolla. Nyt Kyyjärven kunnan ja Osuuskauppa Keskimaan omistama kiinteistö vaihtaa omistajaa yhden euron kauppahinnalla.

Kyyjärven kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti maanantaina karstulalaisen yrittäjän Miika Pohjosen ja kyyjärveläisen yrittäjän Valtter Noposen Kyyjärven Paletti Oy:n koko velattomasta osakekannasta tekemän euron ostotarjouksen.

Paletti on tuttu paitsi paikkakuntalaisille myös ohikulkijoille ja matkailijoille pysähdys- ja ostospaikkana.

Kauppakeskuksessa on kymmenkunta liikettä Alkosta apteekkiin ja ravintolasta kunnan ainoaan ruokakauppaan.

Liikkeiden vuokrasopimukset siirtyvät kaupassa uusille omistajille.

Osuuskauppa Keskimaa on jatkamassa kiinteistössä pitkällä vuokrasopimuksella ja se on halukas uudistamaan Paletissa sijaitsevan päivittäistavarakauppansa.

Paletin tontti jää kunnan omistukseen. Siitä tehdään 25 vuoden vuokrasopimus uusien omistajien kanssa.

Etupihalla sijaitseva polttoaineen jakeluasema maa-alueineen puolestaan siirtyi Keskimaan omistukseen. Tämäkin alue tullaan vuokraamaan Paletin uudelle omistajayhtiölle.

Kyyjärven kunnanjohtaja Tiina Pelkonen on kaupoista helpottunut. Paletin uudeksi omistajaksi on kaivattu kiinteistön kehittämisestä kiinnostunutta tahoa.

– Parasta on, että saatiin tällä tavalla turvattua kaupalliset palvelut Kyyjärvelle. Myynti on ehdottomasti hyvä juttu. Kiinteistössä on korjausvelkaa, eikä se ole kunnalle ollut vuosiin kannattava, kuvailee Pelkonen.

Paletin omistaminen on viime vuodet ollut tappiollista, vuokratuloja on kertynyt vähemmän kuin yhtiövastiketta on maksettu.

Kaupallisten palvelujen lisäksi kauppakeskuskiinteistön myynnillä kunta haluaa säilyttää työpaikat verotuloineen paikkakunnalla.

Pelkonen toteaa, että Paletin ansiosta Kyyjärvellä on kokoonsa nähden runsaat kaupalliset palvelut. Kauppakeskustiloja on viime vuosina ollut tyhjillään isoissakin kaupungeissa, mutta Paletti piti pintansa myös läpi korona-ajan.

– Verrattuna moneen muuhun pieneen kuntaan, täällä on ihan uskomattomat kaupalliset palvelut. Eihän missään 1200 asukkaan kunnassa ole näin paljon palveluita. Onneksi ollaan valtateiden risteyksessä, mikä mahdollistaa ostovoimaa, Pelkonen sanoo.

Kunnanjohtajan mukaan Paletin kompaktista koosta on etua, eikä kilpailua ihan lähellä ole.

Tällä hetkellä Paletin kaikki liiketilat on käytössä ja viime vuosien käyttöaste on ollut noin 90 prosenttia.

Kävijöitä kauppakeskuksessa on ollut noin 400 000 vuosittain.

Jaa.
Exit mobile version