torstai, 10 lokakuun

Kun rasva menee rasvakudokseen eikä maksaan, se on iso plussa ylipainoiselle.

Hyviä uutisia liikunnallisille ylipainoisille: tuoreen tutkimuksen mukaan urheileminen parantaa rasvakudoksen laatua. Ja se puolestaan edistää ihmisen terveyttä, kertoo CNN.

Säännöllisesti liikuntaa harrastaneilla ylipainoisilla havaittiin rasvasoluissa ominaisuuksia, jotka parantavat kykyä varastoida rasvaa. Asiasta kertoo Michiganin yliopiston professori Jeffrey Horowitz, joka oli mukana tekemässä tutkimusta.

– Mitä paremmin rasvakudoksemme pystyy varastoimaan rasvaa, sitä vähemmän rasvaa päätyy maksaan, sydämeen ja muihin paikkoihin, joissa se voi aiheuttaa ongelmia, Horowitz kertoo.

Säännöllisyys tärkeää

Tutkijat tarkastelivat, miten liikunta vaikuttaa kehoon vertaamalla ihonalaisia rasvakudoksia kahdessa 16 hengen ryhmässä, joissa kaikilla oli ylipainoa.

Ensimmäisessä ryhmässä osallistujat kertoivat liikkuneensa vähintään neljä kertaa viikossa vähintään kahden vuoden ajan, kun taas toisessa ryhmässä ei ollut säännöllisesti liikkuvia henkilöitä.

Tutkimus julkaistiin tiistaina Nature Metabolism -lehdessä.

Säännöllisesti liikkuneilla havaittiin rasvasoluissa ominaisuuksia, jotka parantavat kykyä varastoida rasvaa: proteiinikoostumus oli muuttunut, verisuonet lisääntyneet ja tulehdussolut vähentyneet.

Professori Horowitz toivoo, että tutkimus laajentaisi ymmärrystä liikunnan hyödyistä.

Liikunnan on todettu saavan aikaiseksi muutakin hyvää ylipainoisille, vaikkei vaa’an lukema välttämättä pienenisikään. Liikunta esimerkiksi parantaa ylipainoisten työkykyä.

Jaa.
Exit mobile version